Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2024 v 9:23
Čas čtení 0:35
Ondřej Mrázek

Ve věku 76 let zemřel český herec Karel Heřmánek známý například z pohádky S čerty nejsou žerty

Ve věku 76 let zemřel český herec Karel Heřmánek známý například z pohádky S čerty nejsou žerty
Zdroj: Ústřední půjčovna filmů
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY
Uložit Uložené

V sobotu za neznámých okolností zemřel známý divadelní a filmový herec Karel Heřmánek. Na facebooku Divadla Bez zábradlí, které Heřmánek spolu se svou manželkou založil, to oznámila rodina.

„Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná,“ uvedla rodina. „Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí,“ doplnili Heřmánkovi.

Mezitím už vychází najevo podrobnosti, podle kterých se měl herec údajně sám zastřelit. „Nemohu uvést totožnost mrtvého, nicméně mohu potvrdit, že na střelnici muž ročník 1947 proti sobě obrátil zbraň a zastřelil se. Bližší podrobnosti policie prozatím uvést nemůže, vše je předmětem šetření,“ řekla předtím redakci iDNES.cz mluvčí policie Středočeského kraje Barbora Schneeweisová.

Doporučeno
Sicílie se chce zbavit image „mafiánského“ ostrova. Na letištích už nekoupíš suvenýry s Kmotrem Sicílie se chce zbavit image „mafiánského“ ostrova. Na letištích už nekoupíš suvenýry s Kmotrem 25. srpna 2024 v 7:00

Heřmánek vystudoval brněnskou JAMU, v ročníku byl třeba s Jiřím Bartoškou nebo Janou Švandovou. Dlouhé roky působil převážně na divadle, je znám i z dabingu. Filmoví fanoušci si pak herce budou nejvíce pamatovat díky roli Lucifera z pohádky S čerty nejsou žerty nebo nebo jako tatínka Poppera z filmu Smrt krásných srnců.

Článek průběžně aktualizujeme...

Domů
Sdílet
Diskuse