TikTok je občas bizarní místo. Momentálně mu kraluje muž, který sám sebe nazývá okurkáčem a tuhle zeleninu má jako životní styl. Poradíme ti, jak na jeho trendující recept.
Nemusíš se ho bát, prý jde docela o dobrotu. Okurky se po celém TikToku začaly objevovat poté, co bouchl kuchařský influencer @logagm.
Ten se běžně věnuje především korejským receptům. No a teď, v takzvané okurkové sezóně, kdy je jich všude plno, lidem radí, jak ji v kuchyni nejlépe využít. Sám sebe nazývá cucumber boy, tedy okurkovým klukem či okurkáčem. Aby ne, je jimi evidentně posedlý a u něj na profilu najdeš recepty třeba na okurkové cereálie nebo brambůrky.
Proslavil se ale na receptu, kde radí, jak zdělat celou okurku do jednoho jídla. Okurku nakrájej na tenké plátky, potom ji zmarinuj se sójou, rybí omáčkou, cukrem, glutamátem sodným, sezamovým olejem, česnekem, zelenou cibulkou a sezamovými semínky. Následně ji v misce protřepej.
Pozor na prsty
Loganova popularita došla tak daleko, že si ho pozvali třeba i do The New York Times. Jen buď opatrný*opatrná. Šíří se i videa o tom, jak některé dostal salát do nemocnice, jak informuje třeba The Independent. Stejně tak se poranila i influencerka s více než 300 tisíci followery Bec, o které pro změnu píše NY Post.
Co se jim stalo? Otrava to překvapivě nebyla. Američané jen nejsou tolik zvyklí používat struhadlo. A tak se všichni zmínění, ano hádáš správně, prostě jen pořezali. „Vzalo mi to pořádný kus masa, což zní nechutně, protože to tak bylo. Řez šel až k tukové vrstvě kůže a já musel na pohotovost,“ popsala třeba dramaticky žena.
Jak přitom dodává zmíněný NY Post. Kráječ mandolína, který influencerka použila, se prodává ve Walmartu i s chráničem na prsty a také obsahuje varování, že se musí používat opatrně.