Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Čteš poslední stranu článku:
7 nejlepších temných thrillerů na způsob Longlegs, které teď najdeš na Netflixu

4. Dobrá sestra (2022, r. Tobias Lindholm)

Tobias Lindholm a Krysty Wilson-Cairns si při tvorbě Dobré sestry zahráli na Davida Finchera a málem jim to vyšlo. Filmu nechybí napětí, skvělé herecké výkony, autentické pozadí amerického zdravotnictví ani zákeřné procedurální překážky.

Mrazivý případ, jenž mimochodem vychází ze skutečných událostí, tě možná emocionálně tolik nestrhne, nabízí ale natolik fascinující a soustředěnou podívanou, že ti z ní bude konstantě přebíhat mráz po zádech.

CZ dabing: Ano
CZ titulky: Ano
Stopáž: 121 minut

3. Černý telefon (2021, r. Scott Derrickson)

Kdyby byl na Netflixu, doporučíme ti od Derricksona spíš jeho starší thriller/horor Chraň nás od zlého, kde se ty krimi, démonické a mystery prvky pojí v lahodně ďábelský zážitek možná ještě víc než v Longlegs. Jeho adaptace stejnojmenné povídky Joe Hilla The Black Phone ale v klidu postačí taky.

Jedná se o pár let starý horor, jehož hlavní záporák si libuje v unášení dětí. Když však poslední oběť zvedne sluchátko černého telefonu zavěšeného ve zvukotěsném sklepě, kde je uvězněna, dostane děj zajímavý zvrat. Černý telefon není moc procedurální, pokud ale stojíš o epesní ztvárnění lidského zla, nebudeš vypínat televizi zklamaná*ý.

CZ dabing: Ne
CZ titulky: Ano
Stopáž: 103 minut

2. Ještěr (2023, r. Grant Singer)

Napínavá detektivka ze staré školy, která možná není tak děsivá, jako některé jiné filmy na tomto žebříčku – ostatně hraje v ní Justin Timberlake, to bohatě stačí – ale díky jejímu velice specifickému stylu, tísnivé atmosféře a pomalu gradujícímu ději o temnotě lidského nitra je tady jako doma.

Hlavní postavou je navíc jako obvykle zapálený detektiv, tentokráte s tváří skvělého Benicia Del Tora, který má po ruce ještě Alicii Silverstone. Pokud hledáš film s nepředvídatelnou zápletkou, na jehož konci budeš jen zničeně zírat do prázdna s bradou až na zemi, je Ještěr přesně pro tebe.

CZ dabing: Ano
CZ titulky: Ano
Stopáž: 136 minut

1. Zodiac (2007, r. David Fincher)

Co by to bylo za žebříček temných thrillerů, kdyby ho neovládl film Davida Finchera. Navíc to nemusí být nutně jeho nejslavnější Sedm, takových totiž režisér Zmizelé nebo Klubu rváčů hned vícero, a patří sem samozřejmě i drsný Zodiac.

Ten vás svojí tísnivou atmosférou pohltí už na samotném začátku a po zbytek sledování budete jen konstantě ohromování mírou detailů i precizním bezchybném pojetí, jaké Fincher pro tento příběh o slavném americkém vrahovi vybral. Chytré, mrazivé a navzdory delší stopáží stoprocentně poutavé. Pakliže jsi Zodiaca ještě neviděl*a, nebo se ti jen z nějakého důvodu zvládl vykouřit z hlavy, nyní je ten nejlepší čas si mistrovské dílo váženého tvůrce zopáknout.

CZ dabing: Ne
CZ titulky: Ano
Stopáž: 157 minut
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Zpět
Sdílet
Diskuse