Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2024 v 11:08
Čas čtení 0:54
Ella Petrová

Oasis se vrací! Hudební skupina oznámila společné turné

Oasis se vrací! Hudební skupina oznámila společné turné
Zdroj: Getty Images/Koh Hasebe/Shinko Music
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Už je to 16 let, co se bratrské duo rozkmotřilo a došlo tak k zániku celé kapely. Nyní se ale opět spojili a pro fanoušky a fanynky si připravili hned několik koncertů.

Britská rocková skupina Oasis se vrací. Liam a Noel Gallagherovi se po roztržkách dávají opět dohromady a přichystali si na příští rok turné. Oznámili to na sociální síti X, kde vypsali i termíny a místa jednotlivých koncertů.
 


K vzniku kapely došlo již v roce 1991, založilo ji zmíněné bratrské duo. Liam se stal hlavním zpěvákem a Noel pro kapelu skládal a také hrál na kytaru. Mezi další členy patřili kytarista Paul „Bonehead“ Arthurs, baskytarista Paul „Guigsy“ McGuigan a na bicí hrál Alan White.
 
Jejich nejúspěšnějším albem se stalo (What's the Story) Morning Glory? z roku 1995. V něm najdeme největší hit kapely – skladbu Wonderwall, která na YouTube čítá přes 469 milionů zhlédnutí.
 
Bohužel vše nebylo jen zalité sluncem a spolupráce bratrům nesvědčila. V roce 2009 měla kapela vystoupit na pařížském festivalu Rock en Seine, k tomu však nakonec vůbec nedošlo, jelikož se Gallagherovi natolik zhádali, že se vystoupení nemohlo uskutečnit.
 
Vše vyeskalovalo tím, že Noel skupinu opustil se slovy, že nadále se svým mladším bratrem nemůže spolupracovat. Po více než dekádě se ale opět společně vrací na stage. Kapela neplánuje vydávat nové písně, pouze si chce opět zahrát naživo.

Domů
Sdílet
Diskuse