Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. září 2024 v 13:18
Čas čtení 0:33
Radoslava Juračková

Miley Cyrus čelí žalobě. Hit Flowers prý ukradla Brunu Marsovi, ten si to ale nemyslí

Miley Cyrus čelí žalobě. Hit Flowers prý ukradla Brunu Marsovi, ten si to ale nemyslí
Zdroj: Venturelli/WireImage/Getty Images
HUDBA MILEY CYRUS
Uložit Uložené

Pod žalobu se zpěvák nepodepsal. Podala ji firma, která vlastní část práv.

Loni v lednu vydala Miley Cyrus písničku Flowers, která je o turbulentním vztahu s jejím bývalým manželem Liamem Hemsworthem. Píseň vyhrála i cenu Grammy, ale dnes za ni čelí zpěvačka obvinění. Společnost Tempo Music Investments ji zažalovala, informuje o tom portál Rolling Stones.

Doporučeno
Vybíráme TOP 5 her ve slevě: do 250 korun koupíš jednu z nejlepších hororovek na trhu i steampunkovou střílečku Vybíráme TOP 5 her ve slevě: do 250 korun koupíš jednu z nejlepších hororovek na trhu i steampunkovou střílečku 18. září 2024 v 11:00

Žalobu společnost podala v pondělí v Los Angeles. Jejím představitelům se nelíbí, že se píseň nápadně podobá songu When I Was Your Man od Bruna Marse. Myslí si, že bez Marsova podkladu by nikdy nevznikla. Zpěvák však v žalobě nefiguruje a nepodepsal se pod ni. Její hudební počin společnost nazvala „vykořisťováním Marsova songu z roku 2013“.

Tempo Music Investment vlastní na Marsovu písničku část autorských práv. Společnost ji koupila od jednoho ze skladatelů, který se podílel na tvorbě hitu. Kromě zpěvačky napadla také společnosti jako Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart za to, že písničku dále šířily.

Domů
Sdílet
Diskuse