Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
včera 18. září 2024 v 11:00
Čas čtení 3:23
Ondřej Jarůšek

Vybíráme TOP 5 her ve slevě: do 250 korun koupíš jednu z nejlepších hororovek na trhu i steampunkovou střílečku

Vybíráme TOP 5 her ve slevě: do 250 korun koupíš jednu z nejlepších hororovek na trhu i steampunkovou střílečku
Zdroj: Rocksteady
TECH GAMING TIP NA HRY
Uložit Uložené

Máme pro tebe nové tipy na hry ve slevě, které jsou důkazem toho, že za super tituly nemusíš utrácet tisíce korun.

Ať už tě baví střílečky, RPG hry nebo hororovky, v dnešním výběru by si měl*a přijít na chuť snad každý hráč či hráčka. Aktuálně totiž běží velké slevy na super hry, které by neměly rozhodně chybět v tvé herní knihovně. Vybrali jsme nejlepších 5 pecek, za které zaplatíš maximálně 250 korun. Tak pojďme na to!

Doporučeno
Toto je nový PlayStation 5 Pro za 20 tisíc korun. Hráči kritizují příliš vysokou cenu Toto je nový PlayStation 5 Pro za 20 tisíc korun. Hráči kritizují příliš vysokou cenu 11. září 2024 v 9:18

Wasteland 3 Colorado Edition

238 korun (PS)

wasteland 3
Zdroj: inXile entertainment

Milovníci a milovnice postapokalyptických her a dramatických příběhů (i se špetkou humoru) by měli zbystřit. Právě teď se totiž v edici se všemi rozšířeními prodává fantastické RPG Wasteland 3, které patří k nejlepším hrám ve svém žánru za poslední roky. Jestli máš konzoli PlayStation, tuhle slevovou akci bys rozhodně neměl*a prošvihnout.

Hra tě zavede do zpustošeného Colorada, kde v roli Rangera se svými parťáky vstoupíš do služeb zdejšího vládce. Ten přeživším tvého týmu, který se na výpravě stal terčem brutálního přepadení, přislíbil pomoc. Jak už to ale bývá, nejdřív pro něj musíš splnit sérii úkolů. Zda se však rozhodneš dodržet své slovo, nebo nakonec uzavřeš spojenectví s některou z konkurenčních skupin, které na této pustině přežívají, je jen na tobě.

Právě volby a rozhodnutí hráče určují směřování a vyústění celého příběhu. A volby to nejsou vůbec snadné. V řadě případů budeš čelit těžkým morálním dilematům. K tomu si připočti bezvadný tahový soubojový systém, super postavy či herní svět plný questů a možností a vyjde ti senzační titul, který tě zabaví na desítky hodin.

Doporučeno
Na PlayStation vyšla nejlepší hra roku! Roztomilá plošinovka nadchne i dospělé Na PlayStation vyšla nejlepší hra roku! Roztomilá plošinovka nadchne i dospělé 7. září 2024 v 10:25

Batman: Arkham Knight

100 korun (Steam)

arkham knight
Zdroj: Rocksteady Studios/volně k užití

Jméno studia Rocksteady se v poslední době skloňuje hlavně v souvislosti s fiaskem spojeným s žalostným neúspěchem jejich poslední hry Suicide Squad: Kill the Justice League. Byly však doby, kdy bylo studio na výslunní. Autoři velkolepé Arkham série přinesli ty nejzábavnější hry s Batmanem, jaké kdy vyšly. A aktuálně si můžeš za pakatel pořídit ten nejlepší díl z jejich trilogie – Batman: Arkham Knight.

Hra sice vyšla před téměř 10 lety, ale zubu času odolala skvěle a po grafické stránce vypadá pořád znamenitě. Středobodem je však samotná hratelnost zaměřená na dynamické souboje, volný pohyb po městě a akci v batmobilu, ve kterém se budeš cítit, jako bys seděl*a ve vytuněném turbotanku.

Titul zároveň přinesl poutavý příběh, v jehož jádru se Temný rytíř snaží zastavit Scarecrowa, který se svými poskoky terorizuje Gotham. Do všeho se navíc vložil tajemný Arkham Knight, jehož pravá identita a motivace jsou obestřeny tajemstvím. Batman: Arkham Knight je takřka dokonalou akční adventurou, jejíž koupí krok vedle rozhodně neuděláš.

Doporučeno
Nová Mafia na prvních záběrech! Dočkáme se samotných gangsterských začátků Nová Mafia na prvních záběrech! Dočkáme se samotných gangsterských začátků 20. srpna 2024 v 22:11

Resident Evil 2 Remake

237 korun (PS), 250 korun (Steam)

resident evil 2
Zdroj: Capcom

Bojíš se rád*a? Pokud ano, tak není asi lepší volby než blížící se chladné podzimní večery strávit ve rozpadajícím se Racoon City, které zamořili zombíci a ve kterém hniloba a smrt číhají na každém rohu. Do této metropole zmítané chaosem přijíždí náš hrdina Leon S. Kennedy, který nastupuje jako nováček do zdejšího policejního oddělení. To však ještě netuší, že jeho první den v práci se změní v boj o přežití.

Kultovní hra poprvé vyšla v roce 1998 na první PlayStation, o více než 20 let později však Capcom vydal prvotřídní remake, který titul kompletně přetvořil do moderní podoby. Hra má vše, co by poctivá survival hororovka měla mít. Nervy drásající atmosféru, výborné audiovizuální zpracování a uzemněnou hratelnost s nutností přemýšlet, zda je lepší se pokusit cestu před sebou prostřílet, nebo si omezenou munici ušetřit a přímému souboji se raději vyhnout.

A aby toho nebylo málo, Resident Evil 2 je hrou, kterou má smysl hrát opakovaně. Kromě Leona se totiž můžeš ujmout kontroly i nad druhou protagonistkou, Jill Valentine, která má vlastní unikátní dovednosti, zbraně a příběhovou linku. Zažít tak můžeš různé způsoby průchodu hrou, což přispívá k její znovuhratelnosti. Hru můžeme bez zdráhání označit za jednu z nejlepších hororovek na trhu.

Deep Rock Galactic

248 korun (Steam)

Deep Rock Galactic
Zdroj: Ghost Ship Games

Máme tu i tip pro ty, kteří rádi hrají v co-op s partou kámošů. Střílečka Deep Rock Galactic z roku 2020 u hráčů zabodovala díky návykové hratelnosti v kombinaci s jedinečnou grafickou stránkou, ozvučením a zábavným úkolům. Ve hře se ocitneš v kůži trpasličího dělníka na planetě bohaté na nerostné suroviny. Kromě těch se tu však nachází i smrtonosné mimozemské potvory lačnící po mase nezvaných hostů – tedy tebe a tvých parťkáků.

Střílečka má až 9 různých herních režimů, v rámci kterých na tebe čekají hodiny a hodiny zábavy. Mise lze hrát i sólo, ale nejlepší je spojit se s kamarády a na neznámou planetu se vydat společně.

Doporučeno
Českou hru chtějí v Rusku zakázat. Prý podněcuje nenávist vůči ruské vládě Českou hru chtějí v Rusku zakázat. Prý podněcuje nenávist vůči ruské vládě 14. srpna 2024 v 15:15

BioShock Infinite

188 korun (Steam)

bioshock
Zdroj: Irrational Games

Série BioShock je jako celek mistrovské dílo, které patří do výkladní skříně herního průmyslu. Po dvou legendárních dílech strávených v podmořském městě Rapture se ve trojce vydáváme vysoko do oblak, kde se vznáší steampunkový městský stát Columbia. Ten založil samozvaný prorok Zachary Hale Comstock, jak ale brzy zjistíme, zdaleka všechno zde není tak idylické, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Hra vyniká zejména díky své originálně zasazené, líbivé výtvarné stylizaci, napínavému příběhu a zábavnému soubojovému systému, ve kterém budeš kombinovat zbraně s arzenálem nejrůznějších speciálních schopností od sesílání elektřiny z konečků prstů až po ovládání nepřátel. Pokud tedy BioShock Infinite ve tvé sbírce chybí, je nejvyšší čas to napravit! Věz, že to opravdu stojí za to.

Domů
Sdílet
Diskuse