Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2024 v 9:18
Čas čtení 1:08
Ondřej Jarůšek

Toto je nový PlayStation 5 Pro za 20 tisíc korun. Hráči kritizují příliš vysokou cenu

Toto je nový PlayStation 5 Pro za 20 tisíc korun. Hráči kritizují příliš vysokou cenu
Zdroj: Sony/propagační materiál
TECH GAMING PLAYSTATION 5
Uložit Uložené

Společnost Sony v úterý představila novou výkonnější konzoli PlayStation 5 Pro. Přinést má ještě lepší herní zážitek, fanoušky však zaskočila cena.

Vylepšenou konzoli PS5 Pro představil Mark Cerny, hlavní architekt konzolí PS4 a PS5, na technické prezentaci, kde jsme se dozvěděli cenu i datum vydání konzole. Na trh přijde 7. listopadu s cenovkou 700 dolarů/800 eur.

Doporučeno
Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší Nové iPhony 16: na první pohled žádné velké změny, nadšence do filmu a hudby přesto potěší 10. září 2024 v 11:58

Server Vortex s odvoláním na české zastoupení společnosti Sony informoval, že doporučená maloobchodní cena je v tuto chvíli stanovena na 20 290 korun. V době uvedení na trh se však cena může ještě změnit podle aktuálního kurzu eura.

ps5 props5 props5 props5 pro
Zobrazit galerii
(5)

Konzole v porovnání s klasickou PS5 nabídne vyšší grafický výkon (má mít o 67 % více výpočetních jednotek a o 28 % rychlejší paměť než klasická PS5), lepší ray tracing (odlesky, stíny, ale i celkové nasvícení) a tzv. PlayStation Spectral Super Resolution neboli PSSR. Jedná se o speciální upscaling, který má za pomoci strojového učení zajistit ještě vyšší vizuální kvalitu.

Konzole bude podporovat Wi-Fi 7, VRR a podporovat bude i hraní v 8K. Pozitivní zprávou je i to, že úložiště bude mít 2 TB, což je dvakrát více než základní PS5.

Mezi potvrzené hry, které využijí větší výkon nové konzole, patří tituly jako Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, The Last of Us 2 a řada dalších. Seznam potvrzených hry najdeš na oficiálním PS Blogu.

V komentářích pod oficiálním představením nové konzole se však nejčastěji skloňuje její cena, která je podle mnohých příliš vysoká. Jedná se navíc o konzoli bez mechaniky, kterou si hráči ještě navíc musí dokoupit samostatně. Samostatně si musí hráči dokoupit i vertikální stojan.

„700 dolarů bez vertikálního stojanu a mechaniky je šílené,“ stěžuje si například jeden z uživatelů. A v podobném duchu se nesou i další komentáře. A co si myslíš ty? Dej nám vědět, zda si výkonnější konzoli pořídíš.

Anketa:
Koupíš si PlayStation 5 Pro?
Jasně, nemůžu se dočkat.
Ještě nevím.
Možná až zlevní.
Určitě ne.
Jasně, nemůžu se dočkat.
17 %
Ještě nevím.
11 %
Možná až zlevní.
23 %
Určitě ne.
49 %
Domů
Sdílet
Diskuse