Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2024 v 15:15
Čas čtení 0:36
Veronika Ábelová

Českou hru chtějí v Rusku zakázat. Prý podněcuje nenávist vůči ruské vládě

Českou hru chtějí v Rusku zakázat. Prý podněcuje nenávist vůči ruské vládě
Zdroj: THQ Nordic/ propagační materiál
ZAJÍMAVOSTI GAMING ZAKÁZANÉ HRY
Uložit Uložené

Počítačovou hru, kterou vyvinulo brněnské studio Ashborne Games, chce Rusko zakázat. Podle nich může poškodit „duševní a sociální zdraví dětí“.

Last Train Home o československých legionářích podle ruské prokuratury neodpovídá „tradičním hodnotám současné ruské společnosti“ a „popírá historická fakta a glorifikuje představitele československých legií“. Jak uvádí server Meduza, podle nich může i poškodit zdraví dětí. Informovala o tom Česká televize.

Doporučeno
Hraj, než to zakážou! Tohle jsou příběhy cenzury ve hrách: v jedné střílíš koťátka, v další si vybíráš vzhled genitálií Hraj, než to zakážou! Tohle jsou příběhy cenzury ve hrách: v jedné střílíš koťátka, v další si vybíráš vzhled genitálií 8. července 2024 v 16:45

Tvůrci hru vyvíjeli ve spolupráci s historiky nebo legionářskou obcí. Některé části ale museli přizpůsobit příběhu hry. „Třeba veškeré události jsme smrskli do rozpětí jednoho roku, i když to probíhalo v pěti letech,“ popsal vedoucí vývojářů Ashborne Games Petr Kolář.

Hráči se vydávají na zoufalou misi do hlubin válkou zničené pustiny a nelítostné krajiny Sibiře a líčí zážitky československých legionářů a jejich návratu do nově vzniklé republiky. Podle Ruska ale obsahuje nepravdivé informace o činnosti tehdejších státních orgánů a popírá historická fakta.

Rusko od invaze na Ukrajinu usilovně bojuje proti „západním hodnotám“, jak je oni sami označují. Je ve sporu s několika technologickými společnostmi kvůli obsahu a postihuje média i zahraniční internetové služby.

Domů
Sdílet
Diskuse