7. Míša řezy (4,2/5)
Míša řezy patří pro mnoho z nás mezi nejchutnější dezerty, v aktuální verzi žebříčku si však tato oblíbená pochoutka pohoršila. Dříve jí patřilo páté místo, ale za poslední měsíce se propadla na sedmou příčku.
Server správně připomíná, že je název odvozen od oblíbeného nanuku Míša, který se skládá z tvarohu obaleného v hořké čokoládě.
6. Ovocné knedlíky (4,2/5)
Nevíme, jak ty, ale my si ovocné knedlíky rádi dopřejeme ne jako dezert, ale rovnou jako hlavní chod. Tasteatlas nicméně ovocné knedlíky řadí spíše mezi dezerty. „Ačkoli se ovocné knedlíky tradičně podávají jako dezert, jsou také výbornou sladkou svačinkou,“ píše web. Meruňkové, švestkové, jahodové... připravit se dají na celou řadu způsobů. Jaké máš nejradši ty?

5. Koláče (4,2/5)
Koláče, anglicky „kolache“, se v žebříčku docela výrazně posunovaly. V minulosti jim patřilo dokonce druhé místo, později byly na sedmé příčce a nyní jsou páté. Server dodává zajímavost: „Toto pečivo vzniklo v roce 1700 v oblasti Česka, kde je kulaté pečivo jedním z nejstarších rituálních pokrmů, obvykle symbolizujících slunce a měsíc.“

4. Vdolky (4,3/5)
Někdo má rád vdolky, jiný zase holky, praví známé české přísloví. A turisté a turistky vdolky evidentně rádi mají. Jak připomíná Taste Atlas: „Tradičně se podávají teplé, potřené marmeládou a posypané šlehačkou nebo rozdrobeným tvarohem.“
3. Lívance (4,3/5)
Bronzovou příčku berou lívance, aka Czech pancakes, které Taste Atlas popisuje následovně: „Jsou obvykle malé, mají světle zlatohnědou barvu a křupavé okraje.“
