Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2015 19:32
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Brankáři Salákovi ruply nervy. V 10. minutě napadl soupeře a byl vyloučen do konce hry

SPORT
Uložit Uložené

Český brankář předvedl, že i v KHL se nebojí velmi důrazné hry.

Český brankář Alexander Salák, hrající v Kontinentální hokejové lize za HK Sibir Novosibirsk, se ve čtvrtfinálové bitvě s Metallurgem Magnitogorskem opět zviditelnil. Brankář, který dříve mimo jiné chytal třeba i za Florida Panthers a domácí divák ho mohl vidět i v barvách české reprezentace, musel opustit led už v 10. minutě zápasu. Celé události předcházel gól, který padl do Salákovy brány už v 67. vteřině a proměněná přesilovka. Novosibirsk se tak dostal do nepříznivého stavu 0:2 a možná i to mělo za následek Salákovu výbušnou reakci, která přišla několik vteřin po druhém gólu. Maxim Jakuceňa v pádu zajel do českého brankáře a ten mu okamžitě uštědřil několik ran vyrážečkou. Následně se strhla klasická "hokejová mela". Salák dostal za úder do hlavy 5 minut a vyloučení do konce utkání. Po vyloučení zaujal Salákovo místo Nikita Bespalov. Do konce utkání inkasoval další tři góly a Novosibirsk tak podlehl Metallurgu 2:5. 

Brankář byl za podobný výpad dodatečně trestán v posledním duelu základní části KHL, když soupeře, který najížděl do brankoviště, kopl betonem do lýtka a potom mu ještě naložil vyrážečkou do zad. V zápase byl vyloučen na dvě minuty, po dodatečném zkoumání se ale jeho trest prodloužil a dostal stopku na nadcházející zápas.

Předchozí zkrat Saláka

Domů
Sdílet
Diskuse