Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2016 14:22
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple chystá velké eso. Nový iPhone 7 Pro prý nabídne voděodolnost, velký displej a dvojitý fotoaparát

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Po iPhonu 5SE, iPhone 7 a iPhone 7 Plus se zřejmě dočkáme ještě dalšího modelu, který bude určen pro ty nejnáročnější uživatele.

O tom, že se kalifornský gigant chystá už o pár dní představit 4palcový iPhone 5 SE, který bude reprezentovat speciální edici s návratem ke kdysi zavedené úhlopříčce displeje, jsme už něco slyšeli. Tentokrát se však na světlo světa dostaly informace hovořící o dalším zajímavém kousku s logem nakousnutého jablíčka. Ne, řeč není o iPhonu 7 a ani iPhonu 7 Plus, ale o něčem, co by se mohlo jmenovat iPhone 7 Pro s takovou hardwarovou výbavou, že ji budou jeho majitelům závidět i uživatelé současného hi-tech smartphonu Galaxy S7 od jihokorejské společnosti Samsung .
 

iPhone 7 Pro by tak mohl docela reálně nahradit větší verzi Plus, přičemž údajně nabídne až 6palcový displej včetně plnohodnotné podpory pro Apple Pencil, speciální stylus, který přišel na trh spolu s loňským iPadem Pro. Tato spekulace od zdrojů z dodavatelského prostředí Apple navíc nahrává informacím z minulého týdne, kdy několik tech webů hovořilo o nahrazení Retina panelů za energeticky efektivnější a hlavně flexibilní OLED alternativu, přičemž se nevylučuje ani to, že půjde o první iOS smartphone se zahnutým displejem, podobně jako u Galaxy S7 edge. Pokud bychom tedy přece jen dočkali takzvaného „Pro modelu“ iPhone, modelová řada Samsung Galaxy Note, určená pro profesionály, dostane velmi nebezpečného konkurenta.

Apple chystá velké eso. Nový iPhone 7 Pro prý nabídne voděodolnost, velký displej a dvojitý fotoaparát

Další důležitou předností 6palcového iPhonu má být dokonce i zvýšená odolnost vůči nepříznivým podmínkám, což znamená tekutiny, malá zrnka písku, bláto a podobně. Hliníkovou konstrukci bude prý chránit certifikace IP68 umožňující i trvalý ponor. Také se zmiňuje duální fotoaparát, o čemž jsme už párkrát psali. Ten přinese nejen ostřejší a detailnější foto záběry, ale i řadu dalších užitečných výhod. S takovou kombinací by Apple dokázalo oslovit zejména aktivnější a zároveň nejnáročnější zákazníky, kteří mají zálibu v potápění. Web GeekSnack totiž dokonce zmiňuje připravovanou aplikaci iDiver s premiérou v iPhone 7 Pro. Její funkcionalita poslouží nejen na kvalitnější podvodní natáčení videí nebo fotografování, ale údajně i na poskytování detailů o daném prostředí či zdravotních funkcích potápěče.
 

Oficiální představení iPhone 7 a iPhone 7 Pro je očekávané v tradičním termínu, tedy během září 2016, přičemž iPhone 5 SE podle všeho uvidíme již 21. nebo 22. března.

Domů
Sdílet
Diskuse