Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2016 16:10
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple vylepšilo MacBook. Těšit se můžeme na rychlejší procesor, růžové provedení i delší výdrž

TECH
Uložit Uložené

Nové notebooky s logem nakousnutého jablka přinesou několik drobných vylepšení včetně barvy, která přiláká pozornost něžného pohlaví.

Každý, kdo netrpělivě očekával další generaci loňského MacBooku s 12palcovou obrazovkou, může konečně otevírat šampaňské, protože kalifornský gigant ohlásil příchod trochu lepšího modelu, který dostal modernější procesor, rychlejší operační paměť a také zvládne podat až o 25 % lepší grafický výkon. Slovo padlo i o zhruba hodinu lepší výdrži baterie, takže by měl zvládnout při surfování webu okolo 10 hodin a při sledování filmů až 11 hodin nepřetržitého provozu, informuje web The Verge.

Nový MacBook pro rok 2016 dostal do hardwarové výbavy šestou generaci Intel Core M, přičemž má jeho takt buď 1,11,2 nebo 1,3 GHz včetně Turbo Boost rychlosti až do 3,1 GHz. Vše už samozřejmě záleží na tom, jak náročný je zákazník. Součástí vylepšení je také výkonnější grafický procesor Intel HD Graphics 515 nebo rychlejší úložiště, které zabezpečí pohotovější reakce při spouštění aplikací nebo otevírání souborů. Paměti RAM zase narostla frekvence z 1800 na 1866 MHz a vybrat si budeme moci kromě stříbrného, zlaté, šedého i růžové provedení, takže sladění s růžovým iPhone 6s nebo 6s Plus už nepředstavuje vůbec žádné komplikace.

Na výběr jsou ode dneška tři varianty, nejdostupnější stojí 1 299 amerických dolarů, přičemž obsahuje 2jádrový Intel Core m3 s taktem 1,1 GHz, 8 GB RAM a 256GB úložiště, a druhá, lépe vybavená, stojí 1 599 dolarů. V útrobách ale tiká 1,2 GHz procesor Intel Core m5, jemuž asistuje stejná operační paměť a nabízí jednou tak velký úložný prostor, tedy 512 GB. Varianta s 1,3 GHz procesorem Intel Core m7 bude dostupný jen na předobjednávky.

Apple vylepšilo MacBook. Těšit se můžeme na rychlejší procesor, růžové provedení i delší výdrž
Domů
Sdílet
Diskuse