Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2016 14:48
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nechce se ti šlapat na bicyklu? S elektrickým kolem ho proměníš na pohodlný dopravní prostředek

TECH
Uložit Uložené

Chytré a pohodlné řešení pro každého lenivce.

Ne každý preferuje fyzickou námahu při přesunu z bodu A do bodu B, a proto se může něco takového, jako kolo s vlastním motorem a baterií celkem užitečně hodit. Tento zajímavý nápad se objevil na crowdfundingovém webu Kickstarter a během opravdu krátké chvíle vybral mnohem více, než původně na realizaci potřeboval, takže o úspěch má již víceméně postaráno. A jelikož mu do konce zbývá ještě více než 40 dní, finanční pomoc naroste do mnohem větších rozměrů. O co však jde?

Nechce se ti šlapat na bicyklu? S elektrickým kolem ho proměníš na pohodlný dopravní prostředek
Zdroj: www.kickstarter.com

Kolo GeoOrbital s unikátním mechanismem, které by mělo v blízké budoucnosti dostat i vlastní patent, poskytne po nasazení na konstrukci obyčejného kola jízdu bez toho, abychom museli stále namáhavě šlapat prostřednictvím přítomných pedálů. Upravený dopravní prostředek tak dokáže jet rychlostí něco přes 30 kilometrů za hodinu a baterie na jedno nabití zvládne za pomoci občasné fyzické aktivity vzdálenost do 80 kilometrů, přičemž máme k dispozici i možnost rychlé výměny zdroje energie. Samotná instalace je navíc rychlá a podle dostupných informací nebude problém ani s kompatibilitou, protože by si mělo kolo rozumět s téměř všemi koly od různých značek. Samotné ovládání elektroniky probíhá přes maličké zařízení, které se umístí přímo na řídítka. A pokud půjde vše podle plánů, první kusy dorazí zákazníkům již tento listopad.

Domů
Sdílet
Diskuse