Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2016 9:32
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Skládací smartphone od Samsungu přijde příští rok. Novinka prý otřese celým mobilním průmyslem

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Tablet, který se dá složit do mobilního telefonu. Produktivní a kompaktní zároveň.

Revoluční zařízení, o kterém se spekuluje již několik let, by mělo být brzy mezi námi. Jak tvrdí jihokorejská tech média, Samsung plánuje v roce 2017 představit něco, co zde v tak pokročilé formě ještě nebylo. A nejde ani tak o design, ale spíše provedení opravdu netradiční konstrukce, která má uživatelům umožnit skládat nebo rozkládat smartphone z tabletu a samozřejmě i opačně. Doposud jsme navíc mohli vidět již několik možných typů provedení - prozradily to náčrty zajímavých patentů a i nějaké to video na YouTube. Dostupné informace hovoří o 5palcové úhlopříčce a 7palcové alternativě, například pro pohodlnější čtení webů, elektronických knih, hraní nebo sledování filmů. Samotné skládání má být rychlé a praktické, aby byla zpětná vazba od zákazníků pouze co nejlepší. Při úplných novinkách jsou totiž důležité první dojmy.

Skládací smartphone od Samsungu přijde příští rok. Novinka prý otřese celým mobilním průmyslem
Zdroj: droidsunited.com

O rozlišení zobrazovacího panelu, který by se měl skládat z pokročilé OLED technologie, není momentálně žádná zmínka. Prototyp displeje zodpovědná divize údajně vyrobila a v těchto dnech mají probíhat komplexní testy, aby bylo ke dni D vše důkladně připraveno. „Vývoj skládacího OLED displeje je ve stádiu vyhovujícímu našemu plánu. Plánujeme hromadnou výrobu a uvedení tohoto produktu podle dohody s našimi partnery,“ nedávno sebevědomě prohlásil ředitel divize Samsung Display, Lee Chang-hoon. S hromadnou výrobou by přitom měly začít někdy v druhé polovině tohoto roku.
 
Pokud by Samsung něco takového přece jen přinesl, rozhodně to otřese celým mobilním průmyslem, jelikož půjde o takzvaného pionýra. Otázkou je ale, jestli se unikátní novinka setká se zájmem. Něco podobného tu už jednou mělo japonské Sony a co se týče konstrukčního provedení nebo pohodlí při používání, nezažilo to příliš velký úspěch. Čerstvé informace z webu ETnews navíc potvrdily nedávné zvěsti, které říkaly víceméně totéž. A pokud se média a jejich blíže nespecifikované zdroje z průmyslového prostředí shodují, znamená to vždy jen jedno - novinka je s obrovskou pravděpodobností za dveřmi.

Skládací smartphone od Samsungu přijde příští rok. Novinka prý otřese celým mobilním průmyslem
Zdroj: cdn0.dailydot.com

Na vícero videích s koncepty jsme mohli vidět zařízení podobající se tabletu, avšak s průsvitným tělem tenkým jako papír, který pouze jednoduše srolovali ve stylu tištěných novin. Další jihokorejský výrobce LG nedávno demonstroval také rolovatelný 18palcový displej a způsobil poměrně slušný rozruch. Jeho konkurent zapůsobí ale zřejmě mnohem citelněji, protože už nepůjde jen o prototyp, ale produkt připravený ke komerčnímu používání. A jak píše web SamMobile, novinka by mohla celkem znatelně nakopnout stále méně dynamický trh s chytrými telefony, protože přinesou něco nového a netradičního. Problém může způsobit pouze strach z neznámého, pokud tedy Samsung neinvestuje pořádnou částku do reklamní kampaně. Z historie však velmi dobře víme, že nemalou investici lze jistě očekávat. Půjde skutečně o hodně. Do konkurenčního boje se podle všeho brzy připojí i další velká jména.

Domů
Sdílet
Diskuse