Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2016 17:28
Čas čtení 0:00
Marek R.

Čeští hokejisté pokračují ve své jízdě bez porážky. Norsko rozebrali výsledkem 7:0 a jsou v čele skupiny!

SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Čeští hokejisté se dnes bavili hokejem.

Po dvou dnech volna nastoupili naši hokejisté opět na led, aby mohli bojovat o další body do tabulky na cestě za vítězstvím ve skupině. Nejprve totiž dokázali zdolat domácí Rusko a navíc neinkasovat gól, poté se sice potrápili s Lotyšskem, ale nakonec je dokázali porazit po samostatných nájezdech a proti Švédsku už výhrou potvrdili, že letos s nimi musíme počítat v boji o zlato. Při dnešním případném vítězství nad Norskem by se vrátili do čela skupiny, které by jim mohlo přinést hratelného soupeře ve čtvrtfinále.

Do branky se postavil Dominik Furch, který na MS zatím odchytal jen jeden zápas, ale ten mu vyšel opravdu parádně a Rusům nedovolil vstřelit ani jeden jediný gól. Navíc, Norům se proti českému výběru příliš nedaří, když v posledních třech vzájemných zápasech nedokázali proti tomuto soupeři skórovat ani jednou. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že si jdou Češi pro tři povinné body. Norové dokázali zdolat z 24 zápasů českou reprezentaci jen jednou, a to v roce 2010 v Mannheimu, kdy prohráli těsně 2:3. Dnes si museli dávat největší pozor na hvězdu New York Rangers, Matse Zuccarella, který je mimochodem finalistou spolu s Jágrem a Dupuisem v nominaci na trofej Billa Mastertona za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji. 

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Žádné překvapení se však dnes nekonalo, čeští hokejisté se navíc se svým soupeřem rozhodně nemazali a s chutí si zastříleli. Vždyť se do tabulky střelců zapsalo až 6 hráčů, mezi kterými byli Červenka, Zohorna, Kousal, Šimek, Řepík a dvakrát se prosadil Lukáš Kašpar. Už po první třetině bylo jasné, kdo si odnese tři body, když Češi po 20 minutách vedli už 3:0, a to jim druhá třetina vyšla ještě lépe, v ní vstřelili až čtyři góly. Třetí třetina už poté nepřinesla gól ani na jedné straně a české hokejisty a fanoušky tak určitě potěšil výsledek, čisté konto a hlavně návrat na první místo ve skupině.
 

Roman Červenka otvírá skóre zápasu

Desátá minuta a stav už 2:0 pro Česko

 Sice se štěstím, ale v síti to skončilo!

První gól Lukáše Kašpara v zápase

Takto Šimek zvyšoval už na hrozivých 5:0

A půltucet gólů je na světě

Lukáš Kašpar a jeho už druhý gól v zápase

Domů
Sdílet
Diskuse