Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2016 16:43
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Legendární vyklápěčka RAZR od Motoroly se vrátí s moderní výbavou a Androidem

TECH VIDEO
Uložit Uložené

Elegantní telefon z roku 2004 údajně čeká velký comeback.

Když před necelými dvanácti lety přišel z USA mobilní telefon se supertenkým a vyklápěcím tělem z hliníku a dvěma displeji, nikdo se nedokázal vynadívat. V té době zažívala mobilní divize americké společnosti Motorola opravdu úspěšné období a obrovská porce úspěchu modelu RAZR V3 to celé jen završila. O pár let později představil Steve Jobs první iPhone a s klasickými mobilními telefony to od té doby začalo být čím dál horší. A jelikož Motorola nezareagovala adekvátní odpovědí, dopadla jako Nokia nebo Siemens. Dnes si ji mezi sebou prodávají nadnárodní korporace a nikdo ani netuší, jaký osud ji může se současným majitelem čekat. Zatím je víceméně jisté pouze to, že s pomocí od čínského Lenova, kterému patří pod křídla, již brzy představí něco, co můžeme označit za zmodernizované oživení úspěšné vyklápěčky.

Legendární vyklápěčka RAZR od Motoroly se vrátí s moderní výbavou a Androidem
Zdroj: www.amazon.com

Aby se však legenda dokázala vyrovnat potenciální konkurenci s moderní hardwarovou výbavou, výrobce ji musí kompletně předělat, a to včetně vizuálního zpracování. Samozřejmě, unikátní rysy podle všeho zachová, aby byla zachována maximální podoba se starým modelem, nakolik se díky více než 130 milionům prodaných kusů stala ikonou mobilního průmyslu.
 
Ještě čerstvá upoutávka nám momentálně nic bližšího neprozrazuje, pouze datum, kdy můžeme očekávat příchod záhadné novinky. A den D prý nastane již zanedlouho, konkrétně 9.6.2016. O operačním systému se také toho mnoho neví, ale za takových podmínek je to již asi zcela jisté. Lenovo i Motorola nabízejí smartphony s Androidem od Google, takže ani vylepšená vyklápěčka zřejmě nebude výjimkou.
 
Krátké video od Motoroly se točí kolem studentů střední školy z dob, kdy ještě nebyly smartphony tak komerční jako jsou dnes. Ladně se pohybující kamera zachycuje na chodbě během přestávky lidí s jejich mobilními telefony, přičemž každého s bystrým okem téměř okamžitě napadne, že jde stále o stejný model. V tomto případě tedy RAZR V3, avšak ve více barevných kombinacích.

Domů
Sdílet
Diskuse