Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2016 17:07
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Za večeři s Warrenem Buffettem zaplatil 3,4 milionu dolarů. Bavit se mohou o všem, jen ne o budoucích investicích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Miliony za jedinou večeři, ale s dobrým úmyslem.

Warren Buffett patří mezi nejbohatší lidi na světě, vždyť v posledním žebříčku se umístil na celkovém 3. místě, ale tento podnikatel, který se vypracoval z ničeho na finančního magnáta, stále rád podporuje lidi a organizace, které to nejvíce potřebují. Již od roku 2000 proto organizuje aukci, pomocí které mohou zájemci zaplatit pořádný balík peněz za to, aby povečeřeli s Warrenem v restauraci přímo v New Yorku. Témata konverzace při večeři přitom nejsou limitována až na jednu výjimku, protože výherce a jeho společníci se nesmí Buffetta vyptávat na to, kam se chystá investovat své peníze příště.

V roce 2000 začala tradici aukce Buffettova první manželka Susan a první výherce zaplatil za večeři 20 tisíc dolarů, což je značný rozdíl oproti částce, kterou byl ochoten vysolit anonymní výherce jen před pár dny. Na eBay, kde se aukce organizovala, totiž výherní částka představovala až 3 456 789 milionu dolarů a vyrovnala tak rekord z roku 2011, kdy další anonym vyhrál aukci se stejnou částkou. Buffett si však peníze ani zdaleka nenechává, ba spíše naopak, už dlouhá léta jimi přispívá organizaci Glide ze San Francisca pečující o bezdomovce, sociálně slabší případy či lidi závislé na drogách. Kdyby sis tedy chtěl promluvit při dobrém steaku s Warrenem Buffettem i ty, počkej si do příštího roku a zkus své štěstí.

Za večeři s Warrenem Buffettem zaplatil 3,4 milionu dolarů. Bavit se mohou o všem, jen ne o budoucích investicích
Zdroj: static3.businessinsider.com
Domů
Sdílet
Diskuse