Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2016 20:16
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Jaké změny čekají hru Pokémon GO? Tvůrce John Hanke odhalil několik zajímavých novinek

TECH
Uložit Uložené

Příchod dalších vzácných příšerek, obchodování mezi hráči i Pokémon centra.

Když před necelými třemi týdny ovládl náš svět další obrovský fenomén, pobláznil téměř každého. Aby si však dokázali úspěšní vývojáři v čele se šéfem udržet tak silnou základnu hráčů, musí myslet i na blízkou budoucnost, protože možnosti a cíle, které jim v současnosti mobilní hra Pokémon GO nabízí, budou dříve či později naplno využité a dosažené. A protože by pak následoval přirozený úpadek motivace pokračovat v hraní, ztrácením hráčů začnou přicházet i o potenciální zdroje příjmů z mikrotransakcí, což není samozřejmě za žádných okolností žádané. John Hanke, CEO vývojářského studia Niantic, proto na akci Comic-Conu prozradil, jaké novinky můžeme již brzy očekávat. I když jich zatím není příliš mnoho, něco z níže uvedených změn určitě potěší.

Jaké změny čekají hru Pokémon GO? Tvůrce John Hanke odhalil několik zajímavých novinek
  • Příchod dalších vzácných Pokémonů - Ano, někteří hráči pár z nich už nepochybně chytili, stále však existují druhy, které v populární hře fungující na principu rozšířené reality nejsou momentálně k dispozici. Jak informuje web Thisisinsider, do dnešního dne se podařilo najít maximálně 145 kousků z celkového počtu 151, což by mělo být s příchodem nadcházejícího aktualizačního balíčku minulostí. Stejně tak se mohou objevit i další druhy z novějších generací, ale "kdy a jak" stále zůstává velkou neznámou.
  • Změny v týmech - Přestože dnes nezáleží na tom, ve kterém ze tří týmů se hráč nachází, zanedlouho to platit prý nebude. Jelikož má každý tým přiřazeného rozdílného legendárního Pokémona, tak budeme moci chytit a vlastnit pouze jednoho z nich. Hanke také zmínil i další změny, o bližších detailech ale nepromluvil ani jedno slovo. Všechny tři týmy nově navíc dostanou své lídry, o kterých nám dal nedávno vědět oficiální profil Pokémon GO na sociální síti Twitter.
  • Léčení v Pokéstopech - Pokud někdo potřebuje vyléčit zraněného Pokémona, musí použít speciální lahvičku, kterou čas od času najde v takzvaných Pokéstopoch. Protože těch ale není nikdy dost, vývojáři nám umožní tyto napevno dané lokality přeměnit na jakási rehabilitační centra pro virtuální příšerky. Hráč si jen jednoduše vybere dva nebo tři Pokéstopy v jeho okolí, které chce takto využívat, a ty mu pak poslouží na doplnění chybějících HP. Kolik Pokémonů se však do jednoho centra vejde, nikdo zatím ani netuší.
  • Obchodování mezi hráči - Něco podobné John Hanke zmiňoval už několikrát a tématu se očekávaně nevyhnul ani na Comic-Conu, kde opět připomněl příchod poměrně důležité funkcionality, která nám poskytne příležitost vyměňovat nabyté Pokémony s jinými hráči. Pokud tedy vlastníme nějaký druh navíc, může za něj získat to, co mu ve sbírce chybí. Nejvíce se to využije u vzácných Pokémonů z určitých oblastí, takže dotyčný nemusí cestovat z Ameriky do Asie, ale jen jej pouze vymění za něco v podobné hodnotě. Je však sporné, zda půjde o lokální nebo globální obchodování, čili na neomezené dálky prostřednictvím internetu.
  • Žebříček - Už dříve padla zmínka i o globálním žebříčku na porovnávání jednotlivých hráčů Pokémon GO, kde by mělo být bráno v úvahu několik podstatných faktorů úspěchu. A jak mnozí jistě tuší, přidání takové novinky pouze přispěje k již nyní obrovské motivaci, což z nás udělá ještě větší závisláky.
Domů
Sdílet
Diskuse