Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2016 10:50
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

BlackBerry představilo nejbezpečnější Android smartphone. DTEK50 nabízí Marshmallow i slušné specifikace

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Dostupná mobilní novinka se spolehlivým šifrováním.

Když se na internetu začalo spekulovat o příchodu smartphonu PRIV, který měl být prvním krokem legendárního kanadského výrobce ve změně orientace na operační systém od Googlu, mnoho lidí tomu zpočátku nechtělo absolutně věřit. Později ho BlackBerry v čele se současným CEO přece jen ukázalo před celým světem a od té doby započala nová éra společnosti topící se až po uši v problémech. Kombinaci špičkové hardwarové klávesnice, nadstandardní bezpečnosti soukromí uživatele, zaobleného displeje, vysouvací konstrukce a téměř čistého Androidu však nakonec zabila pořádně vysoká cenovka, takže slibovaná spása nakonec nenastala. Dobrou zprávou ale na druhou stranu je, že snaha pokračuje i nadále, a proto spatřil světlo světa čerstvý DTEK50, který s částkou kolem osmi tisíc korun rozhodně nic nezkazí.

BlackBerry představilo nejbezpečnější Android smartphone. DTEK50 nabízí Marshmallow i slušné specifikace
Zdroj: BlackBerry

Přestože novinka se značkou BlackBerry nedisponuje high-end technickými specifikacemi a ani unikátně vypadající konstrukcí vybavenou QWERTY klávesnicí, tak má stále co nabídnout. Kromě seriózního designu ve stylu smartphonu Alcatel Idol 4 je totiž osazena nejen ideálně velkým displejem o velikosti 5.2 palce, ale i dostatečně jemným Full HD rozlišením. V útrobách navíc tiká schopný čipset Snapdragon 617 od amerického výrobce Qualcomm, kde najdeme 8jádrové CPU včetně grafiky Adreno 405. 3 GB operační paměť RAM zase zajistí hladký multitasking a k focení zde poslouží 13 MPx hlavní fotoaparát, kterému nechybí ani rychlé PDAF zaostřování či nízké clonové číslo f/2.0, takže fotografování po západu slunce nebude až tak velkou katastrofou. Průměrně velkou, 2610 mAh baterii, doplňuje rychlé nabíjení Quick Charge 2.0, které dokáže za přibližně 50 minut připojení k síti doplnit 50 % její kapacity.

BlackBerry představilo nejbezpečnější Android smartphone. DTEK50 nabízí Marshmallow i slušné specifikace
Zdroj: BlackBerry

Nejpodstatnější součástí výbavy smartphonu DTEK50 je zejména vysoké zabezpečení ochrany soukromí na úrovni hardwaru. Počítat tak můžeme jak se sofistikovaným šifrováním všech dat, tak i s užitečnou funkcionalitou známé aplikace DTEK. Ta neustále sleduje jednotlivé procesy operačního systému a pokud náhodou zpozoruje podezřelou aktivitu, okamžitě upozorní uživatele. Jako příklad se zde dá uvést neoprávněné využívání fotoaparátu, mikrofonu nebo nežádané odesílání krátkých textových zpráv, píše web PhoneArena. Novinka dorazí na spotřebitelský trh 8. srpna s cenou ve výši přibližně 8 tisíc korun.

Technické specifikace BlackBerry DTEK50:

  • 5.2palcový Full HD displej
  • čipset Snapdragon 617
  • 3 GB RAM
  • 16 GB interní úložiště + slot pro microSD karty až do 2 TB
  • 13 MPx hlavní fotoaparát (f/2.0, PDAF, dvojitý LED blesk)
  • 5 MPx přední fotoaprát
  • Android 6.0 Marshmallow
  • 2610 mAh baterie + rychlé nabíjení Quick Charge 2.0
  • rozměry 147 × 72.5 × 7.4 mm
  • váha 135 gramů

Domů
Sdílet
Diskuse