Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2016 1:24
Čas čtení 0:00
johnnybravo

16letý Josh za rok ve své firmě dosáhl obratu 8 milionů korun. Využil díry na trhu a hoteliérům poskytl atraktivní nabídky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dnes už věk neznamená téměř vůbec nic.

Kolikrát za život si člověk řekne, že místo nekonečné práce pro někoho jiného mohl jednoho dne udělat rázné rozhodnutí a vydat se na sólovou podnikatelskou dráhu? V mladém věku si to člověk ještě do takové velké míry neuvědomuje a téměř každý absolvent střední či vysoké školy se prostě snaží zaměstnat alespoň ve svém oboru, aby si případně v následujících letech mohl splnit některé ze svých snů. Pravdou však je, že člověk dokonce nemusí mít dokončenou ani střední školu k tomu, aby dostal skvělý nápad a postupně ho i s pomocí svého okolí přetavil na úspěšný podnikatelský projekt schopný vydělávat miliony korun.

16letý Josh za rok ve své firmě dosáhl obratu 8 milionů korun.  Využil díry na trhu a hoteliérům poskytl atraktivní nabídky
Zdroj: Josh Bell

Při pohledu na 16letého teenagera Joshe Bella by tě zřejmě nenapadlo, že tento chlapec již před rokem založil vlastní společnost a za posledních 12 měsíců se její obrat vyšplhal až na neuvěřitelných 8 milionů korun. Josh přitom nevynalezl žádný zázračný přístroj, ani neobjevil nový materiál, ale pouze naslouchal tomu, co se kolem něj děje a pak své získané vědomosti využil ve svůj prospěch. Zanechal za sebou hraní počítačových her a trochu zanedbal i kamarády, ale konec konců se mu to vyplatilo, protože v současnosti se již může chlubit plody své práce.
 
Zvědavý Josh se během minulého roku ocitl na společné rodinné dovolené a když už absolvoval všechny možné aktivity, podařilo se mu jednoho dne popovídat si přímo s majitelem hotelu, kde jeho rodina bydlela a až z této debaty zjistil, kolik peněz ve formě provizí od hoteliérů vyžadují známé portály kvůli tomu, aby se jejich ubytovací zařízení vůbec dostala do seznamu a lidé si je prostřednictvím nich mohli najít a objednat si ubytování. Přišlo mu to trošku špatné a neférové, ale jelikož neuměl programovat, stála před ním další překážka. Zapřísáhl se, že se pokusí vytvořit vlastní portál sdružující hotely a různá další místa na ubytování, a tak vznikl projekt TRLA Hotels. Neznalost programování dala Joshovi na pár týdnů pořádně zabrat, ale netrvalo až tak dlouho a se svými novými poznatky byl schopen vytvořit internetovou stránku a rovnou i kontaktovat mezinárodní hotelové společnosti a nabídnout jim zajímavou nabídku. Jeho portál tehdy nepatřil mezi známé a neoslňoval ani svou velikostí, avšak výše provize hoteliérů očividně zaujala a o zhruba rok později, čili v současnosti, se dnes již 16letý Josh může pochlubit asi 95 tisíc hotely ve své databázi. Díky obrovskému a hlavně neočekávanému růstu popularity se společnosti TRLA Hotels podařilo dosáhnout již zmíněného obrat za loňský rok ve výši téměř 8 milionů korun a i když samozřejmě nejde o čistý profit, ale o obrat, mladý podnikatel si nemá na co stěžovat a kapesné od rodičů už asi nebude potřebovat.

16letý Josh za rok ve své firmě dosáhl obratu 8 milionů korun.  Využil díry na trhu a hoteliérům poskytl atraktivní nabídky
Zdroj: Josh Bell

Jak sám přiznává, překvapilo ho, jak se jeho stránka rychle uchytila ​​a je velmi rád, že ho rodiče podporují v tom, co se snaží dělat. Prý jim o svém postupu každý den vzrušeně vypráví a sdílí radostné i negativní novinky a i když ho jeho rodiče vždy rádi vyslechnou, moc počítačovému světu nerozumí, a tak jsou prostě rádi, že se jejich synovi daří. O pracovní pozici v Joshově firmě se dokonce ucházel i jeho mladší bratr a protože rodině je třeba pomáhat, Josh mu nabídl brigádu i s pěkným výdělkem, ale zatím bratr vždy vycouval hned poté, co mu podnikatel zadal práci.
 
Naštěstí pro něj, sláva a úspěch mu zatím stále nestouply do hlavy a zůstává nohama pevně na zemi, takže si udržuje stejný okruh kamarádů a ze své nové pozice se dokonce snaží pomáhat i lidem, kteří to potřebují. Nemusíme snad ani mluvit o tom, že pokud někdo z Joshovy blízké či vzdálené rodiny potřebuje jet na dovolenou, hned mu zadají potřebné informace a on se jim už o vše postará, avšak talentovaný mládenec vytvořil už i webovou stránku pro místní komunitní centrum a poprvé se také objevil na konferenci, kde vyprávěl o bezpečnosti na internetu. I když jeho matka uzavřela rozhovor se slovy, že Josh určitě nemá technické nadání po ní, je ráda, že může být na svého syna pyšná a jak již podobní lidé obvykle říkají, do jakéhokoliv projektu je třeba se pouštět s vášní a radostí, vždyť peníze nakonec nějak už jen přijdou.

Domů
Sdílet
Diskuse