Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2016 10:43
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák Lukáš

Shia LaBeouf měl hrát v Suicide Squad postavu Scotta Eastwooda, studio ho ale nazvalo šíleným a odmítlo ho

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ten film mohl být nakonec více odlišný.

Dokázali byste si představit spojení Shia LaBeouf a DC? Pokud ano, tak jste na tom byli podobně jako David Ayer, režisér filmu Suicide Squad, který takovouto představu měl. Bohužel ani režisér jako David Ayer není taková kapacita, aby měl ve výběru herců volnou ruku. Hlavně pokud jde o problémové typy, mezi které určitě patří i LaBeouf.

Shia LaBeouf měl hrát v Suicide Squad postavu Scotta Eastwooda, studio ho ale nazvalo šíleným a odmítlo ho
Zdroj: Sony

Ten si právě v poslední době dal přestávku od větších projektů a zaměřoval se spíše na nezávislé a experimentální filmy. Jako příklad může posloužit Nymfomanka od Larse von Triera nebo American Honey od Andrei Arnold. Mezi jeho poslední hollywoodské projekce patřila právě spolupráce Davidem Ayerem zpřed dvou let, a to ve vojenském filmu Fury. Ayerovi evidentně spolupráce s LaBeoufem nevadila a nabídl mu roli i ve svém dalším filmu. To se ale dle všeho nelíbilo společnosti Warner Bros, která měla problém osadit do tak velkého projektu jako Suicide Squad tak problematickou osobu a kompikovaný image, který si během své kariéry Shia už v showbyznysu vytvořil. A to i navzdory tomu, že šlo jen o vedlejší roli člena speciální jednotky, kterou nakonec ztvárnil Scott Eastwood.

Shia LaBeouf měl hrát v Suicide Squad postavu Scotta Eastwooda, studio ho ale nazvalo šíleným a odmítlo ho
Zdroj: Warner Bros.

Sám LaBeouf se vyjádřil, že studio vetovalo jeho obsazení. „Nemyslím si, že mě ve Warner Bros chtěli. Když jsem k nim přišel, tak mi hned řekli něco ve smyslu: „Ne, ty jsi blázen. Jsi dobrý herec, ale ne pro tento moment.“ Ten film pro ně byla velká investice.“

I na tomto příkladu můžeme vidět, jak moc studiu záleželo na tom, aby bylo při natáčení vše perfektní a bez komplikací. Odnesl si to Shia LaBeouf a jeho špatná pověst. Zda by jeho účast ve filmu pomohla, nebo uškodila, se už nikdy nedozvíme. Shia také prozradil, že role, která se později dostala do rukou Scottovi Eastwoodovi, měla být ve filmu větší v případě, kdy by ji hrál on. Následním přeobsazením se ale její důležitost snížila. A mohl za to i Deadshot. Jakmile studio získalo Willa Smithe, postava dostala po přepsání scénáře mnohem více prostoru.

Zpět
Sdílet
Diskuse