Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2016 15:45
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Režisérka Selmy a Netflix v dokumentu The 13th odhalí zkažený americký vězeňský systém a jeho důsledky

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ava DuVernay se kontroverzněji laděných témat rozhodně nebojí. Důkazem toho je i debutový trailer pro její slibně vypadající dokument The 13th.

Režisérku jménem Ava DuVernay, která nedávno překonala jeden zajímavý a důležitý hollywoodský milník, určitě není třeba nějak blíže představovat. Během své kariéry už totiž stihla aspirovat na tak prestižní ocenění, jakými jsou například Zlatý glóbus a Oscar. Dokumentárním počinům se ale také nevyhýbá, o čemž svědčí její záležitost This Is the Life už z roku 2008. A právě v těchto vodách se pokusí uspět i tentokrát, protože už za několik dní představí snímek The 13th, který vznikla ve spolupráci s Netflixem a krátce před premiérou odhaluje vůbec první, nesmírně zajímavý trailer.
 
Co nás tedy vlastně čeká? Díky svědeckým výpovědím či archivním záběrům uvidíme detailní pohled na vězeňský systém ve Spojených státech, prozkoumáme, jak se masová uvěznění vyvinula do současných, obrovských rozměrů a jaké důsledky to mělo na komunity různých barev pleti napříč zemí. O režii a produkci zároveň se postarala již výše zmíněná Ava DuVernay, přičemž dokument si jako první budou moci vychutnat návštěvníci filmového festivalu v New Yorku už 30. září 2016. Na Netflixu se The 13th pak objeví 7. října 2016 a v plánu je navíc i limitovaná distribuce do několika vybraných kin. Dáte tomuto projektu šanci?

Režisérka Selmy a Netflix v dokumentu The 13th odhalí zkažený americký vězeňský systém a jeho důsledky
Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse