Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2016 11:22
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nový Google Pixel je smartphone s nejlepším fotoaparátem na světě. Nevyrovná se mu žádný Samsung ani iPhone

TECH
Uložit Uložené

Baví tě fotit? Tak už asi víš, co si vybrat.

Dva čerstvé Android smartphony vyvinuté společností Google vynikají ve více směrech. A jedním z nich je i kvalita fotografií. Během představování zaznělo několik odvážných slov a nezapomnělo se ani na dosažení nejvyššího bodového hodnocení, jaké renomovaný web DxOMark foťákem v mobilních telefonech za celou historii jeho působení udělil. Google Pixel včetně většího provedení Pixel XL získali až 89 bodů, takže se automaticky zařadili na samotný vrchol žebříčku. Hned za nimi stojí Samsung Galaxy S7, HTC 10 a Sony Xperia X Performance. A iPhone 7? Ten najdeme až na čtvrtém místě mezi modely jako jsou LG G5, Samsung Galaxy Note5 či Galaxy S6 edge z minulého roku.

Díky předčasně zrealizovanému profesionálnímu testu DxOMark i odhaleným technickým specifikacím víme, že hlavní fotoaparát v smartphonech Pixel od Googlu nemá absolutně žádný problém zachytit kvalitní fotografii i po západu slunce. Odborníci především chválí vysokou úroveň detailů, podání reálné vypadajících barev nebo nízký šum při různých světelných podmínkách. A za pochvalu také stojí přesná expozice s velmi dobrým kontrastem a vyvážením bílé barvy. Stejně tak padlo několik pěkných slov na rychlé i přesné automatické zaostřování, které využívá technologii fázové detekce. Přestože není přítomna optická stabilizace obrazu, prsty v tak dobrém výsledku má špičková hardwarová výbava, a to včetně nízkého clonového čísla nebo obrovských pixelů. Perfektní výkon ale podala i vylepšená digitální stabilizace během natáčení videí a duální LED blesk nabízí téměř ideální vyvážené osvětlení objektů, což se odráží na překvapivě dobrých záběrech.

Nový Google Pixel je smartphone s nejlepším fotoaparátem na světě. Nevyrovná se mu žádný Samsung ani iPhone
Zdroj: www.dxomark.com


Technické specifikace foťáku v Google Pixel

  • 12 megapixelové rozlišení
  • 1/2.3" senzor od Sony
  • clona f/2.0
  • 1.55 µm pixely
  • PDAF
  • Quad HD videa při 30 fps
Domů
Sdílet
Diskuse