Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. října 2016 9:00
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V Číně objevili 2 400 let starou kostru pohřbenou v hrobě plném marihuany. Chlapík zřejmě věděl, co bude po smrti potřebovat

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA MARIHUANA
Uložit Uložené

Jeho tělo bylo pokryto konopím.

Marihuana byla dříve tabu tématem, což se v posledních letech změnilo a pocítili jsme to už i v Česku. Většina jejích uživatelů si příležitostně zapálí a uvolní se z celodenního napětí, ale archeologové v Číně nedávno narazili na chlápka po smrti, který na druhý svět odešel rovnou pokrytý rostlinami konopí. Mělo by jít o kostru starou přes 2 400 let a vykopali ji na hřbitově nedaleko města Turfan, kudy před staletími vedla i legendární Hedvábná stezka. V mužově hrobě se našlo několik předmětů, ale archeology nejvíce zaujal materiál, ve kterém bylo jeho tělo zabalené. Nešlo o žádné tradiční techniky mumifikace, protože na něm bylo uloženo hned 13 rostlin konopí pokrývajících ho téměř od hlavy k patě. Zjistilo se dokonce i to, že konopí použité v hrobě mělo být posbírané v době, kdy obsah účinné látky THC dosahoval maxima, takže už naši předkové před 2 400 let věděli o tom, čeho všeho je marihuana schopna. Samozřejmě, že dnes bys už s nalezeným konopím nic nemohl udělat a konec konců se v hrobě nenacházely ani koblihy, ale už jen zjištění, že v Číně před tolika lety měli poznatky na úrovni, ti musí připadat fascinující.

 

Domů
Sdílet
Diskuse