Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2016 12:30
Čas čtení 0:00
Marek R.

Je mu jen 19 let a ve svém prvním zápase v NHL vstřelil hattrick za 22 minut. Auston Matthews ukázal, že je generační talent

SPORT
Uložit Uložené

A aby toho nebylo málo, přidal i svůj čtvrtý přesný zásah.

Předminulý draft patřil mezi nejlepší v historii, kdy se řada "chlapců" okamžitě zařadila k lídrům svých týmů. Mezi nimi však vyčnívalo jedno jméno, Connor McDavid, který je označován za jeden z největších talentů hokejové historie a při pohledu na jeho hru je každému jasné, proč tomu tak je.
 
Letošní draftovaní hráči tak mají před sebou nelehký úkol překonat své předchůdce. Ačkoli mnozí před draftem uvažovali o tom, že jedničkou bude Laine z Finska, těm, kteří se přece jen tímto tématem zabývali, bylo jasné, že americký generační talent Auston Matthews nedá nikomu šanci. A svůj obrovský potenciál ukázal už v úvodním zápase. Už v první třetině totiž vsítil dva góly, z toho ten druhý bude na konci sezóny určitě patřit k nejkrásnějším přesným zásahům, když při něm prokličkoval každého hráče Sens na ledě. Auston však vůbec nepolevil a už v 22. minutě zápasu měl na kontě hattrick. A to mu stačily přesně tři střely.

Generační talent a kandidát na gól roku

22. minuta a hattrick je dokonaný

Na konci druhé třetiny přidal Matthews dokonce svůj čtvrtý gól bohužel ani jeho neskutečný výkon na výhru nestačil. Toronto prohrálo v kanadském derby s Ottawou 5:4 po prodloužení, ale Auston má určitě na to, aby tým konečně dovedl do Playoff.

Domů
Sdílet
Diskuse