Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2016 18:55
Čas čtení 0:00
Ivan J.

Chytával za Německo a zajímal se o něj bílý balet. V současnosti má 129 kilogramů a plní si svoji touhu stát se wrestlerem

SPORT
Uložit Uložené

Z branky do ringu.

Spoustě fotbalových fanoušků, zejména těch pozorně sledujících Bundesligu, se ještě dnes se jménem Tim Wiese spojí bývalý německý brankář. Ten svůj vrchol kariéry prožíval v přístavním městě Brémy, kde odchytal několik úspěšných sezón za sebou, přičemž jistý čas se o něj zajímal i Real Madrid. V současnosti 34letý Wiese má však už nejlepší fotbalové roky dávno za sebou a soustředí se na nový cíl, který si vytyčil. Chce se prosadit jako wrestler.
 
Když před více než dvěma lety v té době stále aktivnímu fotbalistovi přistála na stole oficiální nabídka od WWE (wrestlingová společnost, pozn. red.), okamžitě ji začal zvažovat. Vrcholu jako fotbalista již dosáhl, a tak možnost přesedlat na jiné sportovní odvětví byla lákavou vidinou. Možná se ptáte, proč nabídku stát se profesionálním wrestlerem dostal. Ke konci kariéry působil v bráně skutečně robustním dojmem a spíše byste mu tipovali, že je kulturista a ne fotbalista. S vypracovanou postavou a svými 117 kilogramy při 193 centimetrech se zdálo, že by se tak kariéra v ringu mohla opravdu stát realitou.

Ještě před jeho odchodem do WWE měl možnost zachytat si v Rusku, kterou se však rozhodl nepřijmout. Prý proto, že po této zkušenosti netoužil. I když jeho výkonnost už na sklonku kariéry nedosahovala takové úrovně, jakou by si představoval, stále pro něj nebylo tak snadné zahodit to vše za sebe. Přece jen, není to tak dávno, co cestoval spolu s německou výpravou na světový šampionát do Jižní Afriky či na Euro 2012. V obou případech kryl záda stálici mezi třemi tyčemi Manuelu Neuerovi. Vzhledem k početné zásobu kvalitních brankářů, kterou dlouhodobě produkuje německá brankářská škola, je třeba už samotnou účast považovat za nesmírně cennou, tím natož, že se dostal na dvě velké akce. Dohromady odchytal za “Nationalelf“ 6 zápasů, čili skutečně nepatřil mezi žádná "béčka".

V jeho případě se vše začalo kazit až po odchodu z Brém do Hoffenheimu. Tam měl na své předchozí úspěchy navázat pomoci malému "venkovskému" klubu dostat se do pohárové Evropy. Namísto toho však přišel strmý pád dolů. Časté kiksy a hloupé góly ho z brány vyhnaly. I když na sobě makal nadále, svou pozici si zpátky vybojovat nedokázal. Radost mu tak mohl činit alespoň roční příjem, když si přišel až na 94 milionů korun. Po ukončení spolupráce s Hoffenheimem byl delší dobu bez angažmá, až přišla zmíněná nabídka z WWE, kterou akceptoval.
 
Předtím, než do ringu však mohl vkročit, musel projít několikaměsíčním tréninkovým programem, který ho měl na ten okamžik připravit. Výrazně zapracoval na své postavě a v současnosti již šipka na váze ukazuje 129 kilogramů. Naplno si uvědomil, že i když scénář je připraven, je třeba také splnit atletické nároky. Spolu s dalšími wrestlery na scéně - Cesarem a Sheamusem si tak jen před pár dny v Mnichově odbyl premiéru a ihned dokázal zvítězit. Kromě začátku nové výzvy však také s sebou strhl vlnu pozornosti. Média po celém světě o něm psala, což mu samozřejmě udělalo radost. Jak říká, rád je předmětem diskusí. Uvidíme, jak dlouho mu kariéra v novém odvětví vydrží, protože prakticky okamžitě po premiéře se v kuloárech začalo šeptat o jeho možném návratu k fotbalu. Na tuto otázku nám však dají odpověď až nejbližší týdny.

Snímek ještě z dob jeho působení v Brémách.

 Jak můžete vidět, prošel si výraznou obměnou postavy.

Domů
Sdílet
Diskuse