Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2016 13:38
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Nová meteorologická družice obíhá Zemi s nejnovějšími technologiemi na zaznamenávání počasí

TECH
Uložit Uložené

Lidstvo se posunulo výrazně vpřed i v další oblasti.

Možná jste už slyšeli o jakémsi novém meteorologickém satelitu, který byl do výšin vypuštěn teprve nedávno. Abychom si všechno v krátkosti ozřejmili, jedná se o poměrně přelomovou událost v oblasti meteorologie a předpovídání počasí, protože nová americká sonda s názvem GOES-R se od všech ostatních velmi liší. Ale čím? Je totiž vybavena nejmodernějšími technologiemi, což znamená, že dokáže sbírat data až 5násobně rychleji než její ostatní starší protějšky a aby toho nebylo málo, významnou roli hraje i 4násobně lepší rozlišení poskytovaného obrazu, díky čemuž mohou vědci a meteorologové pozorovat situaci v zemské atmosféře v lepších detailech. Podle strůjců by mělo vypuštění GOES-R a její následné zavedení do aktivní služby dopomoci i zachraňování lidských životů, nakolik dokážou vydávat varování mnohem rychleji než dosud, čímž se šetří velmi důležitý čas při katastrofách.

Nacházet se bude ale jen nad územím Spojených států amerických, ale je jen otázkou času kdy se podobná zařízení objeví i nad Evropou s možná ještě lepšími technologiemi. 

Domů
Sdílet
Diskuse