Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2016 7:36
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Britové si v nočních klubech budou moci nechat zkontrolovat čistotu své extáze a kokainu. Policie dokonce iniciativu podporuje

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Chtějí tak předcházet užívání nebezpečných smíšených látek.

Páteční a sobotní noci se ve většině měst po celém světě nesou ve znamení večírků, zábavy a alkoholu, ale v rámci té temnější a ilegální stránky se lidé často nevyhnou ani drogám. Britské město Preston samozřejmě nepodporuje užívání návykových látek, avšak nová iniciativa má pomoci lidem, kteří si nejsou jisti, zda jejich droga splňuje základní podmínky kvality. I když to zní zvláštně, od Nového roku si budou moci návštěvníci před vybranými nočními kluby a podniky nechat zkontrolovat svou extázi a kokain ve speciálně vytvořených stáncích, kde jim pracovníci ochotně řeknou, zda se jedná o čistou drogu, nebo je v ní přimíchána doplňující látka. Mnozí návštěvníci klubů se totiž již setkali s drogami, které byly smíšené a potenciálně nebezpečné, čemuž chce společnost Loop zabezpečující stánky předcházet.
 
Kontrola a testování drog bude dokonce právně podchycena, takže nebude ilegální, protože pracovníci s drogami nebudou nijak zacházet, testování proběhne díky laseru, a po otestování je okamžitě vyhodí. Iniciativu dokonce podpořila i místní policie, která přislíbila, že nebude vyhledávat lidí navštěvující testovací stánky, protože podle ní by mohli lidem pomoci. Zakladatelka společnosti Loop Fiona Measham se již stihla vyjádřit, že tato služba by mohla zajišťovat to, aby lidé nebrali nebezpečné látky obsahující neznámé doplňky a je docela možné, že za pár měsíců se podobné projekty rozběhnou ve více britských městech.

Britové si v nočních klubech budou moci nechat zkontrolovat čistotu své extáze a kokainu. Policie dokonce iniciativu podporuje
Zdroj: Wikimedia Commons - Fabric club
Domů
Sdílet
Diskuse