Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2016 17:15
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Galaxy S8 odhaluje další tajemství. Samsung má snímač otisků integrovat do displeje a zbaví se i 3,5mm portu

TECH ANDROID SAMSUNG
Uložit Uložené

Jeden z nejočekávanějších smartphonů první poloviny příštího roku.

Do velkolepého představení další vlajkové lodi jihokorejského výrobce zbývají necelé tři měsíce, proto začínají internet zaplavovat stále důvěryhodnější i stále zajímavější úniky. Něco z očekávané technologické výbavy známe už déle a něco nového jsme se právě dozvěděli díky blíže nespecifikovaným zdrojům webu SamMobile přímo z domovské země, které prozradily tři důležité novinky.

Jednou z nich je náhrada klasického biometrického snímače na otisky z Home tlačítka pod displejem za modernější, přes ultrazvuk fungující alternativu přímo v displeji, díky čemuž Samsung ušetří prostor a může zmenšit rámečky dole i nahoře, nejen vpravo a vlevo od zobrazovacího panelu. Výhoda této technologie spočívá v přesnější autentifikaci uživatele, protože jí nevadí ani špinavé prsty. Druhá novinka se točí kolem roky zažitého 3,5milimetrového portu na připojování kompatibilního audio příslušenství, který by Galaxy S8 již nadále neměl obsahovat. Gigant místo něj s největší pravděpodobností přibalí pokročilejší bezdrátovou technologii po vzoru konkurenta Apple. Poslední novinka zase hovoří o výměně zažitého způsobu rozložení pixelů (tzv. PenTile Diamond) displeje za klasiku v podobě RGB, píše web Phone Arena. Takový krok poskytne při zobrazování virtuálního obsahu hezčí detaily.

Galaxy S8 odhaluje další tajemství. Samsung má snímač otisků integrovat do displeje a zbaví se i 3,5mm portu
Zdroj: www.behance.net

Phone Arena ale také zmiňuje, že letošní Quad HD rozlišení nenahradí jemnější Ultra HD (tedy 4K) ani v příštím roce. Zatím není prostě žádný velký důvod. Změna rozložení jednotlivých pixelů zajistí znatelně vyšší počet, takže z původních 7 milionů pixelů jich bude až kolem 11 milionů, což pocítíme zejména při používání headsetu Samsung Gear VR. Představení Galaxy S8 proběhne koncem února na akci MWC 2017 ve španělské Barceloně, kde mimo jiné uvidíme i další nové smartphony od několika renomovaných výrobců z celého světa.

Domů
Sdílet
Diskuse