Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. ledna 2017 18:04
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Virtuální asistentka od Amazonu se spletla. Namísto písničky chtěla malému klukovi pustit porno

ZAJÍMAVOSTI AMAZON
Uložit Uložené

Reakce rodičů je k nezaplacení.

Výchova dnešních dětí probíhá v mnoha směrech úplně jinak, než tomu bylo před několika lety až desetiletími. Internet byl ještě v plenkách, ten, kdo měl dvě CD mechaniky, byl největší frajer a o tabletech či iPhonech jsme toho kdysi až tak mnoho nevěděli. Živě si pamatuji, že mi jako dítěti dělalo největší radost, když jsem se mohl hrát s kotoučovým magnetofonem nebo kazetovým přehrávačem. V současnosti mám pocit, že když chce rodič zaujmout pozornost svých dětí, tak jim strčí do rukou do tablet, případně nainstaluje nějakou zajímavou hru.

To byl také případ rodičů malého klučiny, kterého naučili používat jinak povedený produkt Echo Dot od Amazonu, který představuje virtuálního domácího asistenta, schopného díky přítomné umělé inteligenci vyhovět základním hlasovým pokynům svého uživatele. Jak se ukázalo, takový systém má i své mouchy, o čemž se přesvědčili i zmiňovaní rodiče. Těm se podařilo na video zachytit situaci, kdy jejich syn požádal virtuální asistentku o přehrání písničky, ale místo toho mu asistentka pustila zvukový záznam z porna. Když si rodiče uvědomili, co za bizarní situaci se v té chvíli odehrává, stihli zakročit dříve, než by i jejich potomek byl pochopil, co se děje. Celou situaci nakonec vzali s humorem a vedení Amazonu přislíbilo, že vlastnosti jejich systému zdokonalí.

Domů
Sdílet
Diskuse