Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2017 20:27
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Babička si myslela, že se modlí ke svatému Antonínu, ale doopravdy šlo o figurku z Pána prstenů. Elronda jí nakonec vnučka vyměnila

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Úsměvný příběh z Brazílie.

Většina našich prarodičů byla odmalička vedena k náboženství a duchovnímu životu. I v dnešní době rozšiřujícího se ateismu se miliony lidí pravidelně modlí a chodí do kostela, což patří i k životu babičky jedné Brazilky jménem Gabriela Brandão. Gabriela byla nedávno na návštěvě u své babičky, a když se debata dostala k náboženství a Gabriela si prohlížela náboženské relikvie, které babička uchovává ve svém domě, narazila na bizarní sošku. Babička jí vysvětlila, že jde o svatého Antonína, ke kterému se každý den modlí, jenže Gabriela věděla, že o žádného světce nejde. Ve skutečnosti to byla figurka Elronda z Pána prstenů a Gabriela dodnes netuší, jak se podobná figurka dostala do rukou její babičky, protože ona určitě nepatří mezi fanoušky Tolkienovy série. Nakonec se Gabriele podařilo vysvětlit své babičce, že nejde o světce a ona se po celou tu dobu modlila k elfovi z fantasy série, což zpočátku nechápala, ale nakonec si nechala poradit a dostala rovnou i novou figurku svého oblíbeného světce.

Domů
Sdílet
Diskuse