Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. ledna 2017 12:37
Čas čtení 0:00
Ivan J.

První si nechal udělat za 500 korun na dovolené, další jen tak z rozmaru. Jaká tetování má Conor McGregor a jaký je jejich význam?

SPORT UFC
Uložit Uložené

Tetování neodmyslitelně patří k image Conora McGregora.

Když si nejslavnější Ir současnosti v dubnu roku 2013 na půdě UFC odbyl úspěšnou premiéru proti Marcusovi Brimageovi, nebyl neznámou tváří, avšak jeho vzhled se radikálně lišil od toho současného. I přesto, že Conor McGregor si své vůbec první tetování opatřil už jako mladík, v porovnání s rokem 2013 a dnešním dnem jich má podstatně více. Jeho poznávací znamení a brzy možná i ikonickou bradku sice měl už tehdy, ale mohutné tetování, které aktuálně zdobí jeho tělo, byste hledali jen marně. Bezpochyby, právě "kérky" tvoří důležitou část jeho image, o kterou se Notorius příkladně stará a i díky tomu si dnes může říct, že je hlavní tváří tohoto sportu. Deník The Sun připravil článek, ve kterém popisuje význam jednotlivých tetování a my jsme se vám je spolu s ním rozhodli přiblížit také.

Jak jsme již výše zmínili, poprvé si opatřil tetování na dovolené. Během návštěvy kyperského Ayia Napa si dal obávaný fighter vytetovat arabský nápis. Ten zdobí zadní stranu paty na jeho levé noze a jak se sám nechal slyšet, neví, jaký má význam. "Bylo to moje první, tehdy jsem byl opilý. Dal jsem si to udělat v Ayia Napa za 20 eur. Mohlo by to znamenat cokoliv."

I přes fakt, že náboženská víra 28letého Ira není známa, krk mu zkrášluje okřídlený kříž. Ještě před pár lety mnozí předpokládali, že je katolík, vzhledem k irskému původu. Jenže tato skutečnost se nepotvrdila, protože se ve společnosti objevil majíc na sobě mák (politický symbol) a na sociálních sítích napsal hanlivé vyjádření na adresu politiky a náboženství. Během četných soubojů v oktagone jste si také jistě všimli zkroucených trnů na jeho zádech, navazujících právě na okřídlený kříž. Není však známo, kdy a z jakého důvodu si je dal vytetovat.

V poslední době neodmyslitelně k McGregorově image patří i jeho tetování na hrudi - gorila, která nosí korunu a pojídá srdce v ústech. Tento kousek si opatřil na počest Straight Blast Gym, založeného jeho trenérem Johnem Kavanaghem. Jak říká, prostě se mu líbí způsob, jak to vypadá. To, že McGregor má zřejmě v oblibě motivy se zvířaty, prozrazuje vytetovaný tygr na břiše. Kočkovitou šelmu si dal podle vlastních slov vytetovat jen tak z rozmaru během dovolené v Benátkách. "Řekl jsem si 'Do p****e, dám si tygra.' Myslím si, že je to odvážné zvíře." Ir se však již dříve vyjádřil, že je fascinován tím, jak se toto zvíře pohybuje. Začlenil ho i do jeho přípravy, kdy studoval, jak tygři loví kořist. Nad a pod tímto tetováním se nachází nejnovější tetování, a to v podobě jeho příjmení a přezdívky (Notorius).

Přední část levého předloktí mu pokrývá šípkový keř s hodinami odpoledního času 3 hodiny a 35 minut, ačkoliv není známo, zda tento čas má nějaký hlubší význam. Součástí tohoto tetování jsou i růže či dýka. Těsně nad růžemi je napsáno motto - "Klid je přesnost a přesnost je rychlost." Tato fráze je běžná u tréninku střelných zbraní elitních vojenských jednotek, především Navy SEALS. Kromě toho, na jeho předloktí můžeme pozorovat džentlmena nosícího cylindr a v boxerské pozici "panáčka" Notre Dame skřítka - maskota irského bojového klubu na Univerzitě v Notre Dame.

Domů
Sdílet
Diskuse