Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2017 18:46
Čas čtení 0:00
Jakub P.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul

MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Omlouváme se, pokud vlastníš některé z článku. Vkus je vkus.

Na Refresheru pravidelně sestavujeme žebříčky těch nejlepších věcí z určité kategorie za loňský rok a klasicky jsme neobešli ani tenisky. Mnohé známé i méně známé značky vyprodukovaly za 12 měsíců roku 2016 několik krásných a povedených modelů a provedení bot, ovšem jak tomu bývá, někdy se stal i přesný opak. Vkus se místy jako by pominul a na svět přišla obuv, při níž musel každý, kdo je při smyslech, jen nechápavě kroutit hlavou. I přes nevkusný vzhled se však některé z oněch tenisek prodávaly docela dobře, protože reklama dokáže své. V dnešním článku si do hledáčku vezmeme právě tyto kousky, designově spadající někde hluboko pod hladinu průměru. Předem se omlouváme, pokud doma jednoho, případně více, z níže uvedených zástupů skrýváš, ale při další koupi se možná alespoň dvakrát zamyslíš, zda děláš dobře, nebo ne.

SEZNAM JE BEZ POŘADÍ


1. Nike Women Roshe Two Hi Flyknit

Cena: 3 190 Kč 

Ošklivé Ugg(l)y zná každý, ale že by se je Nike snažil zkřížit s modelem Roshe Run, který je již za svým zenitem, na to by vsadil málokdo. Bohužel, přesně to se stalo v případě siluety Roshe Two Hi ve Flyknit úpravě. Jejich cena začínala na 4 590 Kč, což je za podobně vypadající tenisku opravdu velmi přehnané. Na všem se však dá najít pozitivum. Při těchto rybářských botách je to fakt, že zasáhly jen dámskou část populace a pánové se jim tak úspěšně vyhnuli. Ještě jednou se tedy zopakujeme – pokud chodíš ráda s dědou na ryby, dobře, pokud ne, tak je problém někde jinde.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: fotosfx.com

2. Converse Chuck Taylor All Star High Line

Cena: 3 090 Kč 

V Converse se pokusili přijít s něčím novým a šňůrky na ostřílené a milované siluetě Chuck Taylor All Star Hi vyměnili za kůži a zip na boku boty. Významný krok předem to ale nebyl, tento návrhářský pokus se totiž nepodařil a výsledek za svým „šněrovacím“ bratrem o dost zaostává. Nedá se však říci, že by tyto tenisky na zip, původně dostupné ve dvou barevných provedeních, na pultech prodejen stály nějak dlouho. To v každém případě nemění nic na tom, že příště zůstaňme raději při šňůrkách.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: Footshop

3. Lesklé Air Jordan 1 Retro High

Cena: 3 490 Kč 

Jordana byly, jsou a pravděpodobně i budou stálicí, co se streetwearu týká. Kromě OG modelů a barevných provedení se značka snaží přinést na trh i něco nového, čím by zaujala, bohužel, ne vždy se to stoprocentně podaří. Nyní ale odbočme k siluetě s popisným číslem 1 a konkrétně ke dvěma barevným verzím: Deep Royal/Black-White a Grove Green/Black-White. Obě se mohou pochlubit lesklým povrchem, i když slovo pochlubit by v tomto případě mělo být v uvozovkách, protože je to spíše na škodu než na nějakou pochvalu. Když chceš mít Jordany jen proto, že jsou to Jordany, tak si kup raději obyčejné bílé. Alespoň nebudou trpět tvé oči a oči kolemjdoucích.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: Footshop

4. Reebok Instapump Fury OG Villain Pack

Cena: 3 390–3 890 Kč 

Model Instapump Fury od Reeboku patří obecně mezi oblíbené a mnohdy se objeví colorway, která v dobrém slova smyslu přitáhne pozornost. Přídavné jméno „dobré“ se ale nedá použít, když mluvíme o Villain balíčku, protože ten to svou extravagancí dost přestřelil. V packu se objevila tři barevná provedení oné siluety a dvě z nich by sis obul snad tak na lokální Comic-Con v kulturáku ke svému kostýmu. Třetí o chlup unikly a ve srovnání s kolegy nejsou až tak strašné (stále to ale není ani zdaleka žádná sláva), avšak aby jim nebylo smutno, zařadili jsme je sem.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: Footshop

5. Nike Zoom Kobe Icon Red

Cena: ~4 300 Kč 

Kobe Bryant, žijící legenda basketbalu, sice ukončil aktivní kariéru, ale po palubovce po celém světě denně běhají stovky hráčů, kteří mají obuté tenisky z jeho spolupráce s Nike. Některé jsou naprosto v pořádku, jiné zase méně. Do druhé skupiny se řadí i Kobe Icons v červené barvě se zlatou fajfkou, které měly zůstat ukryté někde v šuplíku v designérské místnosti v Portlandu. Nebudeme nyní posuzovat, jak se v nich hraje, ale čistě po stránce vzhledu to rozhodně není na žádné ocenění. Červené tenisky jsou většinou smrt, toto je jen další důkaz. Horší by už bylo jen to, kdyby si je někdo obul k běžnému outfitu, ne k dresu a kraťasům.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: sneakerbardetroit.com

6. Air Jordan 4 Pinnacle Snakeskin

Cena: ~10 000 Kč 

Luxusnější verze Jordanů z hadí kůže za zhruba 10 000 korun je extravagance, po které by sáhl s vážnou tváří jen málokdo. Hadí kůže je sama o sobě mnohdy poměrně nežádoucí prvek, na Jordanech to platí dvakrát. Nevíme, co víc je třeba do tohoto popisu doplnit. Po zhlédnutí obrázků níže bys nám měl dát za pravdu. Dobrovolně by si tyto tenisky obul možná hypebeast z Instagramu, který nemá co dělat s penězi a ještě neobjevil, že se dají utrácet i smysluplnější než na desetitisícové a navíc nepěkné J's.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: sneakernews.com

7. adidas Y-3 Torai Platform Orange

Cena: ~12 700 Kč 

Futuristicky laděné kousky Yohji Yamamota pro divizi adidasu Y-3 většinou chválíme, ačkoliv bez jakýchkoliv pochyb nejsou pro každého. I v mistrově dílně se ale někdy může stát, že při namíchání špatných ingrediencí vznikne produkt, který jsme neočekávali. Něco podobného se pravděpodobně přihodilo při siluetě Torai Platform, když na ni byla aplikována oranžová barva a výsledek působí jako pracovní obuv silničářů do deště. Ale ne, přeskočíme vtipy, pokud toužíš po Y-3 teniskách, raději sáhni po jiných.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: adidas Y-3

8. Nike Air Moc Bomber 

Cena: 2 990 Kč 

Jeden z kousků, kdy se ptáte, zda to opravdu není jen žert. Ale není. Na teniskách bez tkaniček se dají snadno vylámat zuby, o čemž se přesvědčilo několik značek. Nike má však v repertoáru několik modelů, na kterých tato úprava vypadá dobře. Bohužel, Nike Air Moc Bomber mezi ně rozhodně nepatří. Věříme, že tato bota je na nošení kvůli vnitřní vystýlce celkem pohodlná, ale to je tak asi všechno, co můžeme vypíchnout. Hnědá barva jen přidává na již tak nevydařeném dojmu.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: Nike

9. Supreme x Timberland Field Boots

Cena: ~4 200 Kč 

Kromě značky Vans spojili lidé ze Supreme letos síly i s Timberland, a to jak na kolekci oblečení, tak naminikolekci obuvi. Už silueta Field Boots jako taková však nevypadá dvakrát lákavě a celkový dojem nijak nevylepšilo ani malé Supreme logo na boku či vzhled imitující krokodýla. Tatínkovské Supreme Timby, jak bychom je mohli lidově označit, se tedy nakonec zařadily mezi ty horší počiny loňského roku.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: Supreme

10. Fejkové Yeezy

Cena: - 

Kanye Yeezy, spadající pod adidas, jsou hitem a na každý limitovaný release čekají tisíce lidí. Logicky se tak najdou i tací, kterým se nepodaří urvat si pár, případně jim cena přijde příliš vysoká. Proto se raději rozhodnou sáhnout po alternativě, fejku, v domnění, že si toho nikdo v jejich okolí nevšimne, respektive nerozpozná od originálu. Chyba. Ať už ti na to kamarádi přijdou, nebo ne, sám bys měl vědět, že kupovat takové produkty je jen na škodu. Peníze, které dáš za falzifikát, si raději odlož, kup si nějaké pravé levnější tenisky a za zbytek pozvi kamarádku na čaj. Možná ti i pochválí nové boty, ale napodobeniny Yeezy určitě chválit nebude.

10 nejhorších tenisek roku 2016. Doufáme, že ses těmto kouskům raději vyhnul
Zdroj: www.playbuzz.com
Domů
Sdílet
Diskuse