Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2017 20:04
Čas čtení 0:00
damnthat

Ani nepoznáš rozdíl. Přestože se narodily v mužském těle, nyní jsou z nich úspěšné modelky

REFRESHER
Uložit Uložené

Krása v jiné podobě.

Transgender, tedy pojem označující lidi, jejichž genderová identita není stejná jako jejich pohlaví při narození, je stále velmi kontroverzním tématem rozdělujícím společnost na dva tábory. Přesto se však následující osoby nevzdaly a ačkoliv si užijí množství posměšků, dokázaly se prosadit. Podívali jsme se tak na 10 transgender modelek, které se sice narodily jako muž, ale v modelingu se prosadily už v opačném pohlaví.

Lea T

Leandro Medeiros Cerezo, známější pod přezdívkou Lea T, je brazilská modelka, které se podařilo prosadit v této oblasti. Její otec je známý brazilský fotbalista Toninho Cerezo, ale známá je již nyní i Lea T, a to například díky spolupráci s francouzským Givenchy. Modelka bisexuální orientace podstoupila operaci v březnu 2011 a od té doby si ji vyhlédli například Vogue či Love Magazine.

Carmen Carrera

Američanka Carmen Carrera se proslavila díky účasti v reality show Logo, kde předvedla svoji výbornou postavu a u fanoušků byla mimořádně oblíbená. V roce 2012 však vyšla na veřejnost najevo s faktem, že je transgender, ale ani toto přiznání jí neuškodilo. Stala se vyhledávanou modelkou a vidět jsme ji mohli i na L.A. Fashion Weeku.

Geena Rocero

Svoji zástupkyni mají i Filipíny, a to díky Geen Rocero. Když jí bylo 21 let, v restauraci si ji vyhlédl módní fotograf, a to byl jen začátek její úspěšné modelingové kariéry. Kromě toho založila i hnutí Gender Proud, skrz které bojuje právě za transgender lidi po celém světě. 

Andreja Pejic

Jednou z nejznámějších transgender modelek v tomto seznamu je určitě Andreja Pejic. Andreja pochází z Austrálie a vyhledávají ji jak mužské, tak i ženské módní řetězce. Operaci a přerod z muže na ženu podstoupila v roce 2014 a spolupracovala například s Jean-Paulem Gaultierem.

 Ines Rau

Další kráskou na seznamu je francouzská modelka s africkými kořeny Ines Rau. Operaci podstoupila už v době, kdy jí bylo pouhých 16 let a modelkou se stala poté, co si ji vyhlédli v Paříži. Od té doby se její kariéra docela slušně rozběhla a spolupracovala například s magazíny jako Lurve nebo Playboy.

Thalita Zampirolli

Stejně jako kolegyně výše, i brazilská modelka Thalita podstoupila operaci už v poměrně mladém věku, a to v době, kdy jí bylo 18 let. K její radosti ji v tomto rozhodnutí podporovala celá rodina a její babička dokonce finančně přispěla k přeměně.

  Amiyah Scott

A máme tu i zástupkyni afroamerického původu, transgender modelku a make-up umělkyni Amiyah Scott narozenou v New Yorku v roce 1988. Její proces přeměny na ženu nastal ve věku 17 let a operace se týkaly například prsou, hýždí nebo tváří.

Gigi Gorgeous 

Giselle Loren Lazzarato, známější pod uměleckým jménem Gigi Gorgeous, je kanadská modelka, herečka a internetová osobnost. Na jejím YouTube kanálu ji sleduje a podporuje více než 2 500 000 lidí a kromě toho se objevila i v několika televizních show.

Valentijn de Hingh

Následující modelka se dokonce ocitla v dokumentárním filmu, kde sledovali život transgender dítěte se všemi obtížemi, kterým musí čelit. Natáčelo se dlouhých 9 let a film vyšel v nizozemské televizi v roce 2007. Valentijn podstoupila operaci těsně před jeho vydáním. V sedmnácti letech měla 180 centimetrů, její lícní kosti by jí záviděla nejedna modelka, a proto netrvalo dlouho, než podepsala smlouvu s modelingovou agenturou v Amsterdamu. Už brzy se ocitla na módních přehlídkách například v Paříži, její výška se nakonec zastavila na čísle 186 centimetrů a čekala ji velká kariéra, což se také později potvrdilo.

  Valentina Sampaio

A na závěr i poměrně čerstvá zpráva. Ikonický módní časopis Vogue je otevřený mnoha možnostem a jen před pár dny jsme se dozvěděli zprávu, že na obálce tohoto magazínu se poprvé objeví transgender modelka. Tou vyvolenou se stala Valentina Sampaio z Brazílie, vedle níž se objevil popisek - „Transgenderová krása: Jak otřese světem?“.

Domů
Sdílet
Diskuse