Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2017 10:47
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Znečištěný vzduch a smog? Majitelům dané usedlosti na hranici lesa v Číně to nehrozí

KULTURA
Uložit Uložené

I v nejlidnatější zemi na světě si mohou někteří vyvolení užívat dokonalé soukromí a čerstvý vzduch.

Už to bude pěkných pár týdnů, kdy jsme vám naposledy ukázali zajímavou nemovitost nacházející se v Asii, a tak se to dnes pokusíme napravit úchvatným domem zasazeným v lůně přírody. Konkrétně si to namíříme do daleké Číny, kde se daná krása tyčí už druhým rokem.
 
The Qiyun Mountain Tree House, jak zní celý název projektu z portfolia tamních architektů zastupujících Bengo Studio, se sice rozprostírá jen na 120 metrech čtverečních, ale prostornosti poskytuje více než dostatek. Jak je to vůbec možné? Velmi jednoduše, zastavěná plocha sice představuje pouze výše uvedenou cifru, avšak netradičním pojetím kaskádové výstavby vzniklo nádherné množství volného prostoru. Velmi málo preferovaný typ nemovitosti, která ale většinou vypadá fantasticky, přesně jako v uvedeném příkladu.
 
Oku lahodící objekt plný oblých tvarů a linií, kubusových částí a kvalitních materiálů je vyšperkovaný umístěním ve svažitém terénu na pokraji lesa a silničních komunikací. Především ta všudypřítomná zeleň je nejen v nejlidnatější zemi na světě v současnosti mimořádně vzácná a vyhledávaná stále častěji, ale také o to obtížněji. Obyvatelé Číny by o tom určitě mohli vyprávět...
 
V ničem, co se týče krásy, však nezaostává ani interiér, jemuž opět ukázkově dominuje dřevo, jednoduchost a nadrozměrná skla. Hlavně poslední jmenovaný prvek zažívá v posledních dvou až třech letech mimořádný boom a vídáme ho často už i na stavbách v našich končinách, což je super. Teď vás už ale nebudeme zbytečně natahovat dalšími slovy a raději se přesuneme k samotným záběrům od fotografa Chena Haoa.

V případě, že víte i o jiných architektonických nebo designérských studiích z našich končin, která také stojí za pozornost širšího publika, tak neváhejte a pošlete nám tip na e-mailovou adresu uvedenou v profilu výše, děkujeme!

Domů
Sdílet
Diskuse