Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2017 15:31
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

YouTuber si v Číně poskládal funkční iPhone. Místní obchody s elektronikou měly všechny potřebné součástky

TECH ČÍNA IPHONE
Uložit Uložené

Dohromady ho vyšly na zhruba 300 dolarů.

Asijská země, v níž jsou schopni okopírovat i kopii, nás stále nepřestává překvapovat, čehož důkazem je i ještě čerstvý experiment tech YouTubera se jménem Scotty Allen, v rámci kterého se mu podařilo díky součástkám od prodejců z čínských ulic poskládat svůj nový iOS smartphone.
 
iPhone 6s svítí a funguje jako verze z obchodů, přičemž za recyklované součástky dal dohromady přibližně 300 dolarů, kam však nezapočítal náklady na nástroje či zkažené části. V takovém případě utratil něco kolem tisíce. Scotty navštěvoval Šen-čen několik měsíců v určitých intervalech a během těchto výletů dokázal nasbírat všechny nezbytné části zařízení, jako například základní desku, baterii či displej, z nichž nakonec iPhone i úspěšně smontoval.

Samozřejmě, nastalo i několik komplikací. Kvůli bezpečnostním důvodům musel sehnat desku, která už měla připojený biometrický senzor TouchID. Pokud by součástky sehnal samostatně, tak snímač na otisky fungovat nebude.
 
Jeho stále populárnější video How I Made My Own iPhone - in China má téměř až 24 minut a lze díky němu nahlédnout do epicentra dnes už enormně obrovského mobilního průmyslu a jeho téměř neomezených možností. A když se mu to podařilo s jedním úspěšným smartphonem, zřejmě to bude možné i s jinými, například s Galaxy S7 (a brzy i s Galaxy S8) od jihokorejského Samsungu.

Domů
Sdílet
Diskuse