Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2017 1:49
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Messenger začne navrhovat odpovědi na zprávy. Systém dostává vlastní inteligenci, která se bude snažit odhalit tvou náladu

TECH
Uložit Uložené

Rafinovaná umělá inteligence má Messenger posunout na zcela nový level.

Určitě znáš ten moment, kdy ti tvůj (až do toho momentu) kamarád na tvou zprávu odepíše „ok“. Nebo pošle smajlíka. Nebo lajk. Pokud tě takové situace opravdu iritují, nový update Facebook Messengeru se postará, aby ti už podobná zpráva nikdy nepřišla. Aktualizace obsahující novou verzi inteligence zvanou Messenger M (nebo Messenger assistant) totiž bude radit, co odepsat. Po přijetí zprávy ze smajlíků a některých klíčových slov bude snažit identifikovat náladu zprávy, na což ti nabídne několik klíčových slov jako odpověď.
 
Slova však nebudou jedinou možností. Na krátké a stručné zprávy bude nabízet smajlíky, jako reakci na hlasovou odpověď nabídne rovněž vytvoření hlasovky. Pokud se budete bavit o jídle, Messenger se z vaší konverzace pokusí pochopit co nejvíce, aby vám mohl doporučit restauraci, jejíž podrobnosti si nasdílíte v chatě. Dále by měly fungovat žádosti a převod plateb z účtu na účet, kalendář, sdílení polohy či dokonce i návrhy a podrobnosti pro jízdy Uberem.

Messenger začne navrhovat odpovědi na zprávy. Systém dostává vlastní inteligenci, která se bude snažit odhalit tvou náladu
Zdroj: Facebook

Messenger assistant se také bude učit to, jakým způsobem oba v chatové místnosti píšete. Pokud jeden z vás téměř vůbec nepoužívá smajlíky, zaměří se více na slova a bude si jejich správnost ověřovat podle toho, na co daná osoba klikne. Pokud zas smajlíky používáš velmi, řídit se bude především nimi. Samozřejmě, asistent se bude učit. Jeho cílem je udržet rozhovor plynoucí a stále osobní. Historie M asistenta sahá do roku 2015, kdy byla poprvé zmíněna veřejnosti. Update se aktuálně začíná zjevovat v některých zařízeních po USA, v dalších zemích se prosadí podle úspěchu. A nemusíš se bát, pokud se ti asistent nelíbí, jednoduše ho můžeš vypnout.

Domů
Sdílet
Diskuse