Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2017 7:14
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

Hvězdy Hollywoodu září v šíleném traileru pro pokračování geniálního špionského filmu Kingsman

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pokračování jednoho z nejúspěšnějších špionážních filmů posledních let se konečně odhaluje v plnohodnotné ukázce.

Pokud se alespoň trošku zajímáte o kinematografii, tak víte, že čehokoliv se dotknou ruce britského režiséra Matthewa Vaughna, se téměř okamžitě promění na nadprůměrný filmový zážitek, kterému se nebráníme oddat klidně i vícekrát. Důkazem jsou snímky Stardust, Kick-Ass či X-Men: First Class, na kterých se podílel nejen jako režisér, ale i jako scenárista. Producentsky zastřešil i oceňované životopisné komediální drama Eddie the Eagle (to si našlo místo i v našem seznamu 10 nejlepších hollywoodských filmů minulého roku) v hlavních rolích s Hughem Jackmanem a vycházejícím hereckým esem Taronem Egertonem.
 
S posledním zmíněným ale spojil tvůrce síly již začátkem roku 2015 ve filmové adaptací populárních komiksů pod názvem Kingsman: The Secret Service. Bez jakýchkoliv pochybností jsme si „R“ snímek zamilovali (v naší recenzi jsme filmu dali jednoznačných 9/10) a protože jsme nebyli jediní a diváci po celém světě nechali v kinech více než 414,3 milionu dolarů (při 81 milionovém oficiálním rozpočtu), dorazilo oznámení o připravovaném pokračování. A to se odhaluje velmi stylovým prvním trailerem

Nejlepší zprávou bylo, že pod palcem jej má právě Vaughn, který stál u zrodu jedničky a postaral se o její scénář a také režii. O tomto pánovi je ale známo, že nikdy netočí sequely. Odmítl Days of Future Past i Kick-Ass 2, přičemž má pravidlo, že nenatočí pokračování ke svému filmu, dokud se nebude cítit, že by tvořil něco nového. Budeme ho tedy parafrázovat, když řekneme, že při Kingsman to cítil jinak. Tradičně se podle něj (i nás, a vlastně podle všech) při sequelu dodržuje nepsané pravidlo: „Udělejte to větší a dražší.“ Vaughn se chce právě tomuto faktoru vyhnout. Popravdě netušíme, proč reálně kývl na sequel, ke kterému poprvé v kariéře neměl žádnou předlohu a musel si vystačit s vlastní hlavou, ale my jsme však za to nesmírně vděční a očekáváme skutečný nášup.

Hvězdy Hollywoodu září v šíleném traileru pro pokračování geniálního špionského filmu Kingsman
Zdroj: Twentieth Century Fox

A co nás vlastně v pokračování čeká? Jak již napovídá samotný trailer (tomu předcházela várka fotografií a před několika hodinami zveřejněný 10sekundový teaser, při kterém dostalo vaše Play/Pause Button pořádně zabrat) o pár řádků níže, na začátku filmu bude zničena centrála Kingsman a celý svět se rázem stane rukojmím tajemné zločinné organizace vystupující pod názvem The Golden Circle (nebo pokud chcete, Zlatý kruh). V jejím čele stojí nesmírně inteligentní kriminálnice Poppy (oscarová Julianne Moore, známá z filmů jako Still Alice, Hunger Games či Big Lebowski). Ta byla podle všeho v minulosti známou americkou celebritou, ale v určitém okamžiku se v ní něco zlomilo a vydala se tak na dráhu zločinu. Momentálně žije v pozadí ve svém honosném zábavním parku PoppyLand.

Hvězdy Hollywoodu září v šíleném traileru pro pokračování geniálního špionského filmu Kingsman
Zdroj: 20th Century Fox

Eggsymu (Taron Egerton), Merlinovi (Mark Strong) a Roxy (Sophie Cookson) tak nezbývá, než se vydat do Spojených států, kde operuje spojenecká špionážní organizace s názvem Statesman. Aby toho nebylo málo, tak agentura sídlí v prostorách texaské palírny alkoholu. V novém dobrodružství tak uvidíme, jak si naši hrdinové sáhnou až na úplné dno sil, budou nuceni překonávat své vlastní limity a spolupracovat s druhou organizací, aby společně porazili bezohledného nepřítele. Pouze tak totiž mohou zachránit svět, což se pro našeho oblíbeného Eggsyho stává už tak trochu zvykem.

Abychom si to tedy klasicky hezky shrnuli, tak pokračování Kingsman s podtitulem The Golden Circle režisérsky i scenáristicky zastřešil Matthew Vaughn a kromě výše zmíněných herců se můžete těšit i na Colina Firtha v roli Harryho Harta, který je očividně mylně považován za mrtvého, ale například i Halle Berry (právě ve spojení s ní vyplulo před rokem na povrch, že podepsala smlouvu na dva filmy, které by z Kingsman dělaly trilogii, více ale tomto článku) jako Ginger, hlavní technickou  podporu v organizaci Statesman, kterou řídí Jeff Bridges aka agent Champagne.

Důležitým článkem pro vývoj děje bude jistě i agent se jménem Tequila v podání Channinga Tatuma. Kromě těchto však uvidíte i Eltona Johna, Pedra Pascala (ten ztvární postavu agenta Whiskeyho, který by měl Eggsymu během celého filmu krýt záda) Samanthu Womack, Edwarda Holcrofta, Hannu Alström a místo starého Michaela Cainea dostaneme ještě staršího Michaela (Brumbála) Gambona. Premiéra je naplánována na 29. září (datum se na poslední chvíli posunulo o týden dříve, aby v tržbách nešel do přímého souboje se snímkem Blade Runner 2049). Nalákal vás trailer na návštěvu kinosálu? Diskuse je vaše.

Hvězdy Hollywoodu září v šíleném traileru pro pokračování geniálního špionského filmu Kingsman
Zdroj: Twentieth Century Fox
Domů
Sdílet
Diskuse