Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2017 23:48
Čas čtení 0:00
Ivan J.

Souboj titánů ovládl domácí Anthony Joshua! V parádním souboji porazil legendárního Klička až v 11. kole

SPORT
Uložit Uložené

Příznivci boxu se konečně dočkali.

Do posledního místa zaplněný 90tisícový chrám ve Wembley dnes hostil zápas roku 2017. Dlouho očekávaný souboj mezi britským profesionálním boxerem Anthony Joshuou a „Doktorem Ocelové Kladivo“ - vyzyvatelem Vladimirem Kličkem, který proběhl tento večer, nám dal konečně odpověď na otázku, kdo se stane novým králem světového boxu. Ve hře byly nejen opasky profesionálních mistrů světa v těžké váze asociací IBF, WBA a IBO, ale i štědré prémie v podobě 20milionů liber, které by si po tomto setkání měli oba borci rozdělit půl na půl bez ohledu na jeho konečný výsledek.

„Dr. Steelhammer“ se vrátil do ringu po téměř dvouleté pauze. Naposledy se představil proti jinému Britovi, a to Tysonu Furymu, přičemž jak si mnozí z vás jistě pamatují, duel skončil pro legendárního Ukrajince nechvalně. Po jednomyslném verdiktu rozhodčích přišel o 11 let trvající sérii neporazitelnosti, ba co víc, i o tituly světového šampiona v těžké váze. V připravovaném odvetném souboji se je chystal získat okamžitě zpět. Šance se mu však dostalo až dnes, právě kvůli různým problémům ze strany Tysona Furyho.
 
Klíčkovým oponentem v ringu byl 28letý rodák z Watfordu - Anthony Joshua. O jeho životním příběhu jste se mohli dočíst i na naší stránce. Britský boxer vlétl na scénu jako kometa a od roku 2013, kdy si vůbec poprvé vyzkoušel, jaké je to boxovat s profesionály, stále neokusil chuť prohry. Zvítězil ve všech 18 zápasech vždy systémem KO, což je více než obdivuhodné. I tento fakt mu proto pomohl, že před velkolepým londýnským soubojem byl u bookmakerů považován za favorita. Zda se mu to podařilo naplnit, jsme se dozvěděli po 23. hodině našeho času.

Oba ranaři přicházejí na místo činu

Stadion Wembley

 

Příspěvek sdílený Chesney (@chesalgar23),

I vzhledem k faktu, jakým přátelským způsobem a vzájemným respektem vůči sobě oba borci vystupují a vyjadřují se na adresu toho druhého, byl určitě nejeden člověk zvědavý, jak to celé vůbec dopadne. Po úvodních předzápasech ve Wembley jsme se již opravdu dočkali příjezdu hlavních aktérů celého večera. Po zaznění obou hymen započal i samotný zápas. Už od úvodu zápasu hnali domácí diváci za vítězstvím rodáka z Watfordu, na kterém byl znát viditelný respekt před soupeřem. Po klidném zahajovacím kole jsme v tom následujícím viděli hned několik zajímavých výměn.
 
Začátek sice patřil ukrajinské legendě, avšak v dalších kolech se misky vah pomalu převážily na druhou stranu. V 5. kole se Joshua zatnul do Klička a Ukrajinec se ocitl vůbec poprvé na zemi. Famózní úvod 5. kola v podání Brita ho však stál obrovské množství sil a v dalším kole byl poprvé ve své kariéře počítán. Skvělý zápas pokračoval i ve zbývajících tříminutovkách a i přesto, že již probíhalo 9. kolo, oba borci stále dokázali udržet vysoké tempo zápasu. Vzrušující setkání dospělo až do 11. kola, kde se Kličko dostal do velkých problémů a byl hned dvakrát počítán. Nakonec rozhodčí ukončil zápas TKO ve prospěch Anthonyho Joshuy, který se tak stal novým králem světového ringu.

Domů
Sdílet
Diskuse