Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2017 15:13
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Chtěli byste prodloužit výdrž smartphonu klidně i o několik hodin? Odinstalujte tuto aplikaci

TECH
Uložit Uložené

Facebook dokáže ukousnout pořádný kus výdrže.

Pouze před pár dny jsme vás informovali o několika tricích, jak udržet baterii ve vašem smartphonu zdravou, svěží a plnou energie tak dlouho, jak to jen půjde. Mezi základní vlastnosti baterky jednoznačně patří fakt, že nesnáší teplo. Pokud používáte aplikace, které požadují pro svůj chod až příliš velký výkon, telefon se snadno prohřeje a zdroj energie postupně ztrácí svou celkovou kapacitu spolu s klesajícím aktuálním procentuálním stavem. Možná jste si to uvědomili už dříve, ale nejnověji se opět dostává do pozornosti fakt, že aplikace Facebooku je nepřiměřeně velký žrout energie. Jen pár minut na vaší facebookové stěně dokáže spustit úbytek energie, jako byste na telefonu hráli graficky náročnou 3D hru.

Chtěli byste prodloužit výdrž smartphonu klidně i o několik hodin? Odinstalujte tuto aplikaci
Zdroj: John Koetsier

Jak je vidět na zahraničním screenshotu, Facebook představoval pro iPhone téměř 50procentní úbytek z celkového cyklu baterie, což je skutečně šílené číslo. Abyste předešli předčasně vybitému telefonu, využijte některé z možných řešení. Tím nejefektivnějším je samozřejmě zcela odstranění aplikace. Ušetříte nejen baterii, ale i svůj volný čas, a pokud si vystačíte s prohlížením Facebooku přes prohlížeč, budete nadmíru spokojeni.

Druhou možností je omezení „privilegií“ Facebooku. Zakažte mu odesílat oznámení, využívat lokalizační služby a pracovat v pozadí telefonu, právě tímto způsobem vám klesají procenta, i když ho momentálně nemáte otevřený na obrazovce. Zkontrolujte si v nastaveních, zda i vy nejste „obětí“ náročného softwaru, a pokud ano, opatřete si telefon před nechtěným vybíjením.

Nastavení -> Baterie (iOS) 

Nastavení -> Baterie -> Používání baterie (Android 6.x)

Chtěli byste prodloužit výdrž smartphonu klidně i o několik hodin? Odinstalujte tuto aplikaci
Zdroj: Sirius
Domů
Sdílet
Diskuse