Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2017 21:30
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nový Assassin's Creed se bude opravdu odehrávat v Egyptě. Užijte si restart série s Kleopatrou, gigantickým hadem a novými herními prvky

TECH
Uložit Uložené

Máme tu mnoho gameplay i cinematic záběrů z nového dílu ze série Assassin's Creed.

Po nespočetném množství leaků, informací a uniklých obrázcích tu konečně máme oficiální informace o nadcházejícím Assassin's Creed Origins. Po roční pauze se přesuneme do Egypta, kde budeme hrát za asasína jménem Bayek. Údajně nejde o jedinou hratelnou postavu. Vedlejší roli by měla dostat ženská asasínka zodpovědná za smrt velmi známé osobnosti. Více vám však raději neprozradíme.

Co se novinek týče, zapomenout můžeme na minimapu. Místo ní je k dispozici přehledný kompas se všemi zajímavostmi a úkoly v okolí. Samozřejmostí je však plná mapa v menu. Pokud jste viděli gameplay videa dříve, určitě jste si všimli i novinky ohledně soubojového systému. Vývojáři dříve prohlásili, že se chtějí inspirovat Witcherem, ale trochu to asi přehnali. Nové animace a soubojový styl působí až příliš drsně. Může za to asi i fakt, že nepřátelé nyní nebudou čekat, až jim umře parťák a půjdou po vás více najednou. Bayek tedy musel být o něco statnější a brutálnější. I když se to na asasína bohužel nepodobá. Ti se do otevřených bitev pouštěli jen neradi a jejich přednosti spočívaly v něčem jiném. Nakonec, herní strom schopností vám nabídne tři možnosti, jak k hraní přistoupit. Na výběr bude mezi stealth přístupem a vylepšováním jeho schopností, ale i rvavým přístupem a nakonec i warrior (rambo styl). Je jen na vás, jak si přizpůsobíte váš styl hraní.

Kdybych tyto gameplay záběry viděl před 5 lety, byl bych nadšenější, ale snaha udělat z casual Assassin's Creed ještě více casual titul, se mi nezamlouvá. Nasvědčuje tomu orlodron (orlice Sena bude sloužit skutečně jako ovladatelný dron v sniper hrách), šíp na dálkové ovládání (velké wtf) či opět příliš jednoduchý stealth. Jasné, jako hráči se těmto vymoženostem můžeme vyhnout, ale protože jsou na jejich využívání postavené mise a side-questy, neužijeme si je ani zdaleka tak, jak bylo zamýšleno. Co se stealthu týče, snad vám budou stačit tyto dva screeny.

Origins to vyčítat nemůžeme, protože to nevyčítáme ani jiným hrám, ale nebylo by fajn, aby v stealth hře reagovali strážci na stíny?

Nový Assassin's Creed se bude opravdu odehrávat v Egyptě. Užijte si restart série s Kleopatrou, gigantickým hadem a novými herními prvky
Zdroj: Ubisoft

Harry se celé ty roky otravoval s neviditelným pláštěm. Stačilo si zakrýt nohy v trávě a automaticky by mu zmizlo celé tělo

Nový Assassin's Creed se bude opravdu odehrávat v Egyptě. Užijte si restart série s Kleopatrou, gigantickým hadem a novými herními prvky
Zdroj: Ubisoft

Děj se bude odehrávat během vzestupu a vlády Kleopatry, a tedy pár desítek let před naším letopočtem. Budeme se pohybovat po vícero známých destinacích tehdejšího Egypta. Neměla by chybět Alexandrie, pouště, okolí Nilu a mnohé další oblasti hodné prozkoumání a nádherných staveb. Toto zasazení si tvůrci vybrali i kvůli tomu, že chtěli vyprávět začátky bratrstva asasínů. Ti už v budou v nejnovější hře moci lézt údajně po úplně všem. Nově se měl nasnímat a animovat i parkour, ale osobně jsem si toho moc nevšiml. Co mi však při animacích vadí, je uskakování, které vypadá vskutku komicky a nevkusně, jako by se Bayek pohyboval po ledě.

Co se okolního světa týká, NPC budou mít denní a noční režim, takže budou vždy dělat něco jiného, a tak se vlastně i chovat. Ani stráže by se neměly chovat tak stereotypně a předvídavě a hlavně, jak jsme zmiňovali na začátku, půjdou po vás se vším, co mají (toto se slibovalo již u minulých dílů a všichni dobře víme, jak to dopadlo, takže to raději berte s rezervou). K boji budete moci využívat luk, meče, dýky, kopí, ale i štít (z něj si můžete vzít nepřátelské šípy a použít je).

Vylepšování a crafting budou také důležitou součástí gameplaye. Jednak vám zpříjemní hraní (větší vak, silnější chránič hrudi či stabilizátor pro lepší míření lukem a tak dále), jednak je budete potřebovat, protože nepřátelé se postupem hry stávají odolnějšími a náročnějšími na zlikvidování. Na to ale můžete použít i zvířata. V Origins se nacházejí pasivní i agresivní druhy zvířat, které budou moci hráči využít ve svůj prospěch, případně je lovit a získávat z nich potřebné materiály pro crafting.

S Origins se vracejí i lodě, i když se zatím zmiňují jen ty malé na prozkoumávání a pohyb mezi malými říčkami a „bažinami“. I tentokrát budeme moci prozkoumávat podmořský svět plný pokladů. Ani hrobky a pyramidy nezůstanou nevyužité. Vše budete moci prozkoumávat, a tak se naskýtá otázka, zda se tvůrci trochu pohráli s potenciálními hororovými prvky nebo zda alespoň vsadili na atmosféru, která může být při takovém prostředí skutečně úžasná. Další informace vám přineseme později. Určitě jste všichni zvědaví na příběh ze současnosti a další novinky, ale Ubisoft si některé aspekty titulu stále nechává pro sebe.

Vývoj hry začal v roce 2014 a poskytne hned několik nových herních mechanik. V podstatě můžeme Origins označit za herní restart, podobně jako tomu bylo s druhým a třetím dílem. Assassin's Creed Origins vyjde 27. října pro PC, PS4 a Xbox One family (Xbox One S, Xbox One a když vyjde Xbox One X, tak i pro něj). Ve stejný den vychází i Wolfenstein: New Colossus, takže bude zajímavé sledovat, zda některý titul neustoupí a kterému se bude lépe dařit v prodejích. My fandíme Blazkowiczovi, a co vy? Těšíte se, nebo jste čekali více?

Nový Assassin's Creed se bude opravdu odehrávat v Egyptě. Užijte si restart série s Kleopatrou, gigantickým hadem a novými herními prvky
Zdroj: Ubisoft
 
Domů
Sdílet
Diskuse