Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2017 11:11
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Spolupráce značek Aston Martin a AMG přináší nové ovoce. Půvabná DB11 dostala německou V8

TECH
Uložit Uložené

Britský luxus okořenila německá technika.

Mluvilo a psalo se o tom dlouho, avšak až při příležitosti letošního Goodwood Festival of Speed jsme svědky vyvrcholení spolupráce značky Aston Martin a divize AMG. Jak se totiž předpokládalo, zbrusu nový model DB11, který rozhodně zastupuje v současnosti nejpůvabnější počin britské značky, dostal pod kapotu avizovanou německou techniku. Ostatně, ten, kdo už měl možnost v nové 11 sedět, postřehl, že několik součástí, včetně technologických prvků a i samotného infotainmentu, si nové GT převzalo z modelů značky Mercedes-Benz.

Teprve v tomto okamžiku se ale potvrdilo to, o čem se už déle šeptalo, a tudíž, že poznáváme už i variantu V8, o jejíž pohon se stará dobře známá 4litrová V8 s kódovým označením M178, tedy agregát z nejnovějších 63 AMG vozidel. Navenek novinku od verze s 5,2litrovým dvanáctiválcem nerozeznáme, pointou je skutečně jen odlišná technika. V řeči čísel se bavíme o výkonu 375 kW/510 koní a točivém momentu 675 Nm. „Základní“ varianta tak dokáže akcelerovat na stovku již za rovné 4 sekundy, zatímco maximální rychlost je 301 km/h. Automobilka hovoří o lepší agilitě a pružném zrychlení, o čemž svědčí i nižší váha vozidla – 1 760 kilogramů. Pro úplnost dodejme, že DB11 s osmiválcem bude v Evropě začínat na ceně 184 tisíc eur (~4,8 milionu korun).

Zpět
Sdílet
Diskuse