Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2017 20:48
Čas čtení 0:00
Marek R.

Zákaznice omylem rozbila drahý náramek. Když zjistila, kolik stojí, okamžitě odpadla

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Suma, za kterou byste si například užili hned několik dovolených.

Stačí sekunda nepozornosti a vaše konto bude chudší o několik stovek tisíc korun. Hlavně při zkoušení drahých doplňků či šperků by si měl člověk dávat zvlášť pozor, protože případné poškození či až rozbití vám může nadělat problémy. Své o tom ví turistka, která navštívila ve městě Ruili na jihozápadě Číny klenotnictví a jeden konkrétní náramek jí padl do oka. Okamžitě se ho rozhodla vyzkoušet, ale omylem jí vyklouzl a rozbila ho.

Po krátkém šoku přichází však šok ještě větší, a to v momentě, kdy se od prodavače dozvídá cenu tohoto vzácného náramku. Ta se vyšplhala až na výšku 300 000 jüanů, což je téměř přesně 1 milion korun. Po zjištění ceny zákaznice okamžitě odpadla a museli ji položit na zem, kde se o ni postarala rodina.

Podle svědků rodina nabídla prodejci 70 000 jüanů, ale to se mu zdálo málo. Nakonec expert ocenil náramek na cenu 180 000 jüanů a prodejce ji už akceptoval.

Domů
Sdílet
Diskuse