Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2017 2:27
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Teprve 11letý kluk dosáhl v náročném IQ testu maximálního možného skóre. Nijak zvlášť se na něj prý nepřipravoval

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Za svého výsledku Arnav moc překvapený nebyl.

Cílem organizace s názvem Mensa je shromáždit skupinu nejinteligentnějších lidí na světě a díky nekonečné moudrosti a inteligenci udělat naši planetu lepším místem pro život. Na vstup do organizace Mensa potřebuje člověk ve speciálním IQ testu dosáhnout skóre vyšší než 132, což v praxi znamená, že její členové patří mezi dvě procenta nejinteligentnějších lidí světa. V současnosti má přibližně 20 tisíc členů s různými výškami IQ, ale jedním z jejích nejnovějších přírůstků je pouze 11letý Arnav Sharma. Arnav přitom není pouze průměrný člen Mensy, protože tento malý chlapec zvládl IQ test na plný počet bodů, což znamená, že jeho IQ dosahuje skóre 162.

Se svým skóre tak přeskočil i takové kapacity jako Albert Einstein či Stephen Hawking, i když přesnou výšku jejich IQ můžeme my i organizace Mensa jen odhadovat, a po svém výjimečném úspěchu se ani netvářil skromně a překvapeně. Vyzkoušet si test od organizace Mensa mohou jen lidé nad 10,5 roku, takže Arnav byl docela netrpělivý a po testu byl usměvavý. Test obsahoval verbální i neverbální otázky a trval přibližně dvě a půl hodiny, přičemž Arnav stihl poznamenat, že ho tam s ním vyplňovalo ještě několik dětí a i pár dospělých. Před testem dokonce neabsolvoval žádnou speciální přípravu a konkrétní formu testu nikdy předtím neviděl, což je ještě pozoruhodnější na dítě v jeho věku. Arnav by už za pár let chtěl svou inteligenci využít k pomoci světu, ale ještě se samozřejmě přesně nerozhodl, v jaké oblasti by chtěl nejraději působit.

Domů
Sdílet
Diskuse