Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2017 10:58
Čas čtení 0:00
Stanislava K.

Využíváš online seznamky? 10 rad, díky kterým předejdeš nepříjemným situacím a zvýšíš své šance na poznání skvělých lidí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zkušenosti s online seznamkami mohou být různé. Pokud jsi jejich fanouškem, poradíme ti, jak se vyhnout nepříjemnostem.

Oldschoolové získávání telefonního čísla od cizinců na ulici můžeme pomalu považovat za raritu. Mohou za to především internetové seznamky, které využívá stále více lidí. Pokud patříš mezi ně, těchto 10 rad ti pomůže vyhnout se nepříjemnostem a najít lidi, se kterými si budeš rozumět.

Bezpečnost zůstává na prvním místě

Ano, internet občas bývá opravdu nebezpečný. Nikdy si nemůžeš být jistý tím, kdo se na druhé straně skrývá. Pokud tě však osloví nějaký magor na ulici nebo v baru a bude tě táhnout na procházku do parku či rovnou k sobě domů, šance, že se ti něco opravdu stane, je pořádně vysoká. Díky sociálním sítím si můžeš lidi alespoň trochu prověřit a zjistit s kým se setkávají, kde studují/pracují a jaké jsou jejich zájmy. Neboj se trochu stalkovat, vždy se ujisti, že profilové fotky patří člověku, se kterým se bavíš. Pokud jde o někoho z tvého okolí, pravděpodobně budete mít společné přátele. Stačí, že sexyboye858 zná sestřenice tvého spolužáka. Hlavně ať máš důkaz o tom, že reálně existuje.

Neplánuj svatbu po páté zprávě

Je dobré vědět co chceš, někdy je však třeba mít otevřenou mysl. Možná ses zaregistroval s tím, že toužíš poznat svého životního partnera, většina lidí se jím však nestane. Můžeš si tu ale najít dobré kamarády, garde na koncert či dokonce nové pracovní příležitosti. Nucený flirt odradí rychleji než kamarádský přístup. Ale ano, možná se vezmete. A možná si vezmeš její nejlepší kamarádku. Nikdy nevíš.

Využíváš online seznamky? 10 rad, díky kterým předejdeš nepříjemným situacím a zvýšíš své šance na poznání skvělých lidí
Zdroj: www.shutterstock.com

Správné fotky

Netvrdíme, že vzhled je v životě to nejdůležitější. Ale realisticky, na seznamce je právě tvá fotka to, co lidi zaujme jako první. S dvanácti filtry určitě vypadáš úžasně, raději ale zveřejni taková selfie, která odpovídají tvému skutečnému vzhledu. Na profilovce ti odpustíme make-up, správný úhel a světlo, ale když se bude schylovat k prvnímu setkání, raději dotyčnému pošli i méně promyšlené fotky. Jen tak, během dne, odlíčená a rozcuchaná. Chce to trochu odvahy, ale aspoň tě v realitě pozná. Pro kluky platí totéž, venku přeci nebudeš napínat svaly celé tři hodiny vkuse.

Sebevědomí přitahuje nejvíce

Univerzální pravidlo pro jakoukoli interakci s lidmi. Ani online na něj nezapomínej. Když ti neodepisuje, tak zkrátka neodepisuje. Neztrácej svůj čas. Nevytvářej si komplimenty, netvař se zoufale, přestaň sám sebe shazovat. Poznej svou hodnotu. Nemusíš mít doktorát z psychologie abys věděl, že lidé nejvíce touží po tom, co nemohou mít. Pozor ale, abys je neodehnal úplně, každý jsme jiní a na každého platí jiné věci. Hlavně si věř.

Zaujmi první zprávou

Ahoj. Smajlík. Případně ještě otázka, jak se má. Takových debat zažil tvůj cíl už milión, raději vymysli něco, co tě odliší. V profilu určitě najdeš nějaké jeho/její zájmy, zkus v první zprávě něco z toho zmínit. Pokud chceš zvýšit šance na to, že odepíše, hned na začátku se na něco zeptej. Zkrátka na něco, od čehož se dá odrazit. Ať je to i hovadina, hlavně originální.

Využíváš online seznamky? 10 rad, díky kterým předejdeš nepříjemným situacím a zvýšíš své šance na poznání skvělých lidí
Zdroj: shutterstock.com

Projev se

Nezapomeň na to, že i ty bys měl dát lidem podnět na debatu. Přednastavené otázky v profilu bývají občas příliš osobní a je pochopitelné, pokud je necháš nevyplněné. Určitě o sobě ale něco napiš. Nebo rovnou ukaž. Vyfoť se se svým leguánem, přidej fotku z dovolené nebo momentku ze sportovní soutěže. Rovnou tak ukážeš své záliby a přilákáš lidi, kteří je s tebou sdílejí.

Netaj podstatné informace

Pokud si domlouváš nezávazný sex, asi by bylo fér zmínit historii svých pohlavních chorob. A teď bez legrace. Nezatajuj nic, co by pro druhou stranu mohlo být podstatné. Kouření či jiné zlozvyky a závislosti, děti, fakt, že bydlíš s rodiči... Hrát si na pana tajemného je fajn, nechceš však zbytečně natahovat někoho, komu to může vadit. Samozřejmě, nepředstavuj se seznamem svých špatných vlastností. Určitě se najde příležitost, ve které budeš moci důležité věci nenápadně zmínit.

Nemarni čas

Ani svůj ani nikoho jiného. Pokud ti někdo vůbec není sympatický, nebo jsi si jistý, že zkrátka nehledáte totéž, nenatahuj to. Nikomu nedávej falešné naděje, ani ze slušnosti. Chladná ignorace či blokování je jedna možnost, moudřejší by však bylo věci na rovinu vysvětlit. Respekt vůči lidem se kterými si píšeš se skutečně cení.

Využíváš online seznamky? 10 rad, díky kterým předejdeš nepříjemným situacím a zvýšíš své šance na poznání skvělých lidí
Zdroj: www.shutterstock.com

S nahotou opatrně

Poslat fotku svého penisu třicítce náhodných dívek nemá smysl. Pokud však nastane situace, ve které s lechtivými fotkami oba souhlasíte, není na nich nic špatného. V tomto případě je ale velmi důležité dbát na vlastní bezpečnost. Nejlepší by bylo posílat je jen někomu, komu věříš, nebo s kým ses už setkal osobně. To nejmenší, co pro vlastní bezpečnost můžeš udělat, je posílat fotky na kterých nebude vidět tvoje tvář. Nikdy totiž nevíš, kde mohou skončit.

Jděte sakra ven

 

To je celým důvodem, proč si píšete. Online seznamky jsou určeny na seznámení se a domluvení schůzky. Čím dříve se k tomu dostanete, tím lépe. Je totiž možné, že člověk, se kterým si na internetu dokonale rozumíš, se ve skutečném životě chová úplně jinak. Vždy je lepší zjistit to dříve, než ke své malé iluzí začneš přechovávat city. Vymyslete něco, co bude pro oba příjemné. Ideálně ale tak, abyste odtud mohli kdykoli odejít. Ne každé rande totiž končí dobře. Každopádně, držíme ti palce.

Domů
Sdílet
Diskuse