Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2017 17:50
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Legendární Malování je odsouzeno k zániku. Microsoft jej plánuje z Windowsu odstranit

TECH
Uložit Uložené

Microsoft Paint má před sebou poslední týdny své existence.

Poslední dny Malování, v angličtině také známého jako Paint, zřejmě nastaly. Společnost Microsoft totiž nepřímo prozradila, že ikonický grafický program se již nevyvíjí a brzy bude pravděpodobně z Windows odstraněn, jelikož je zastaralý. Sice nejde o právě nejpokročilejší grafický program, je rychlý, svižný a především legendární. Pro spoustu lidí je Malování symbolem zábavy na počítači, dokud je neovládl online svět. První verze Paint na počítače dorazila v roce 1985 a od té doby se Malování nacházelo v každé verzi Windows.
 
Microsoft zveřejnil seznam Windows funkcí odsouzených k zániku a Paint je bohužel mezi nimi. „Následující funkce a prvky budou v blížící se Windows 10 Fall Creators Update aktualizaci odstraněny nebo budou vyřazeny z aktivního vývoje a v nejbližších aktualizacích mohou být smazány.“ Jedinou nadějí je, že seznam se má ještě měnit. Paint je zatím označen v druhé skupině, tedy zastaralé. Nejbližší aktualizaci tedy ještě přežije, ale rozhodně to s oblíbeným programem nevypadá světle. Navíc, na začátku roku došla na Windows i alternativa v podobě programu 3D Paint. Ve Windows 10 Fall Creators Update se však definitivně rozloučíme s programy jako 3D Builder či Outlook Express. Omezené mají být i možnosti spořičů obrazovky.

Legendární Malování je odsouzeno k zániku. Microsoft jej plánuje z Windowsu odstranit
Zdroj: MS Paint
Domů
Sdílet
Diskuse