Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2017 14:41
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Česká pošta dospěla k další revoluční vychytávce. Platební karty nejspíš začne akceptovat na všech svých pobočkách

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Ani nestíháme sledovat tak mrštnou modernizaci České pošty.

Ač je to k neuvěření, platební kartou lze stále platit pouze na pětině poboček České pošty. Od září 2015 pošta postupně nasazuje platební terminály a zaplatit tak sice můžeš kartami Visa a MasterCard, ale týká se to většinou jenom větších měst. Nyní však spouští výběrové řízení na provozovatele dalších terminálů, které by se mohly dostat i do vesnic a menších měst, v plánu je údajně i rozšiřování na všechny pobočky.

Česká pošta dospěla k další revoluční vychytávce. Platební karty nejspíš začne akceptovat na všech svých pobočkách
Zdroj: Takmocsekretovanej/Wikimedia Commons

Česká pošta od července testuje placení kartou i v terénu, dobírku ale tímto způsobem zaplatíš zatím jen ve vybraných lokacích. Na podzim by pak mělo jít takto zaplatit už u všech pošťáků. Jiné doručovatelské společnosti přitom tuhle možnost mají nasazenou už poměrně dlouho. Běžné je to i ve světě. Pošta obhajovala své pozdní zavedení této vychytávky tím, že z každé platby musí odvést určitá procenta provozovateli platebních karet a také provozovateli terminálů. 

Modernizují i další české státní organizace. Celní úřad chce terminály zavést pro platbu cla, DPH, správních poplatků a kaucí. Připravuje se také katastrální úřad, finanční úřad pro placení exekučních a správních poplatků a soudy. Přejeme hodně štěstí.

Domů
Sdílet
Diskuse