Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2017 10:12
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Cena Bitcoinu se v noci vyšplhala na své dosavadní maximum. Její majitelé mohli dostat až 3200 dolarů za jeden

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ještě stále nevyzpytatelná kryptoměna přichází s novým rekordem.

Kdyby vám někdo před pár lety řekl, že na světě existuje jakási imaginární měna, se kterou se bude v budoucnu platit, asi byste tuto informaci nebrali nijak vážně. A určitě by vás ani nenapadlo koupit si alespoň pár jejích jednotek, které byly tehdy dostupné za několik centů. Jen tak, kdyby náhodou. Dnes je už realita podstatně jiná a kryptoměny jako takové se dokonce stávají trendem. Ti odvážnější na ní už nějaký ten balík vydělali a ostatním zbývá jen přemýšlet, jak zainvestovat rozumně a s perspektivním výdělkem. Postupem času se dozvídáme o fungování bitcoinu stále více, ale stále platí, že jde o nevyzpytatelnou záležitost, jejíž budoucnost nedokážou odhadnout ani odborníci. I když, samozřejmě, pár zásadních skutečností se do světa dostane.

Nedávno se k fanouškům kryptoměn dostala informace o tom, že právě Bitcoin by se měl rozdělit na dvě měny, což se také stalo a pár dní nato jsme se dočkali zásadního milníku. Bitcoinu se totiž podruhé podařilo překonat hranici 3 000 dolarů za kus, a to ještě se slušným náskokem, konkrétně jeho cena dosáhla zhruba 3150 dolarů. To je v přepočtu bezmála 70 tisíc korun. A asi už nemusíme mluvit o tom, že ještě v lednu 2013 stál jeden Bitcoin velmi příjemných 300 Kč. Určitě bude zajímavé nejen tuto, ale i všechny ostatní krtyptoměny, sledovat i nadále, protože je možné, že za pár let se nás bude tato problematika týkat více, než by mnozí chtěli.

Cena Bitcoinu se v noci vyšplhala na své dosavadní maximum. Její majitelé mohli dostat až 3200 dolarů za jeden
Domů
Sdílet
Diskuse