Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2017 2:28
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Připravte se na návrat Twilightu a Hunger Games! Lionsgate své ziskové série nedokázalo ničím nahradit, a tak připravuje nové části

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Oficiální to ještě není, ale vzhledem k situaci studia Lionsgate, které stále nedokázalo své úspěšné série nahradit, je to nezbytné.

Od roku 2008 až do roku 2015 vydávalo studio Lionsgate do kin každý rok velký trhák. Nejprve to byla sága Twilight, později Hunger Games. 5 snímků Twilightu vydělalo jen v kinech 3,3 miliardy dolarů, přičemž 4 díly s Katniss si zase připsaly 2,9 miliardy dolarů. Od té doby se ve studiu marně snaží přijít s další oblíbenou a profitující značkou. Nejprve to byla série Divergent, ale dobře víte, jaký bordel je nyní se sérií. Ještěže mají Johna Wick a Saw 7, které je snad na podzim podrží. Tento rok to zase zkoušeli rozjet s Power Rangers, ale každému muselo být jasné, jak to nakonec dopadne. Snímek si na sebe nedokázal v kinech vydělat a studio bude doufat, že se tak podaří alespoň díky nosičům, i když to spíše vidíme na další ztrátový projekt.
 
Není tedy divu, že se chtějí akcionáři a vlastně všichni ve vedení vrátit k značkám, které jim do kasy nalily miliardy. Samotný CEO Lionsgate se tak nedávno vyjádřil, že mají v rukávu hned několik dalších příběhů z obou světů. Čekají, dokud je budou chtít a moci jejich autoři vyprávět. Studio se totiž bez tvůrců knih, Stephenie Meyer (Twilight) a Suzanne Collins (Hunger Games) nechce nikam pohnout. Je však pravděpodobné, že brzy se na internetu začnou objevovat nové zprávy právě o budoucnosti těchto značek. Přijali byste si další díly z těchto ság nebo vám přijdou už nadobro uzavřené?

Domů
Sdílet
Diskuse