Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2017 23:03
Čas čtení 0:00
Jakub S.

Leonardo DiCaprio bude Leonardo da Vinci. Legendárního umělce si zahraje v připravované biografii zastřešené studiem Paramount

FILMY A SERIÁLY LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

Paramount Pictures získaly práva na adaptaci knihy o jednom z nejslavnějších vynálezců.

Variety právě přišlo s informací, že Paramount Pictures si 7číselnou nabídkou zajistilo práva na filmovou adaptaci knihy Waltera Isaacsona. Společnost tak předčila i Universal, který měl o práva zájem také. Isaacsonova kniha je biografickou prací o Leonardu da Vincim a toho ve filmové adaptaci neztvárňuje nikdo jiný než jeho jmenovec Leonardo DiCaprio.
 
DiCaprio se zároveň ujme úlohy producenta. Práva na adaptaci Isaacsonovy knihy „Leonardo da Vinci“ se ještě v sobotu ráno pokoušela získat i společnost Universal Pictures, ale ta nakonec nebyla ochotna dorovnat nejvyšší nabídku ze strany Paramount. Práva na zfilmování knihy byla prodána ještě před jejím samotným vydáním, které je naplánováno na 17. října 2017. Touha Lea DiCapria ztvárnit na filmovém plátně svého renesančního jmenovce není žádnou náhodou. Jeho matka tvrdí, že DiCaprio byl pojmenován právě po slavném vynálezci a umělci. Myšlenku prý dostala v momentě, kdy pocítila první kopnutí nenarozeného syna, které mělo přijít na výstavě umělcových děl v Gallerii degli Uffizi ve Florencii.
 
Walter Isaacson je světoznámý autor odpovědný za biografie velkých myslí jako Albert Einstein, Steve Jobs či Benjamin Franklin. Jedna z jeho knih byla adaptována pro National Geography pod názvem Genius. V ní si Alberta Einsteina zahrál vynikající Geoffrey Rush.

Leonardo DiCaprio bude Leonardo da Vinci. Legendárního umělce si zahraje v připravované biografii zastřešené studiem Paramount
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse